Ο Ρώσος πρόεδρος δήλωσε σήμερα ότι οι προτάσεις που έκανε για την αναθεώρηση του Συντάγματος κατά την διάρκεια του πρόσφατου διαγγέλματός του, ενώπιον του Συμβουλίου της Ομοσπονδίας (άνω βουλή), απαιτούνται για την δημιουργία ενός ενιαίου συστήματος εξουσίας και όχι για να παρατείνει ο ίδιος τις δικαιοδοσίες του ως πρόεδρος.
«Στην ουσία στη χώρα μας σύμφωνα με το Σύνταγμα οι δήμοι δεν έχουν απευθείας σχέση με το κράτος, ενώ πρέπει να υπάρχει ένα ενιαίο σύστημα εξουσίας, ώστε στα ανώτατα κλιμάκια αυτής της εξουσίας να έχουν την ευθύνη για τα όσα συμβαίνουν στα κατώτερα κλιμάκια. Εκείνοι δε, που εργάζονται στους δήμους να έχουν σχέση με την χώρα και τα συμφέροντα της. Το ίδιο ισχύει και για πολλούς άλλους τομείς και για αυτόν τον λόγο έκανα αυτές τις προτάσεις όχι για να παρατείνω τις δικαιοδοσίες μου» δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος.
Ο Βλαντίμιρ Πούτιν, είπε επίσης ότι η ψηφοφορία σε εθνική κλίμακα για την αναθεώρηση του Συντάγματος δεν πρέπει να αποτελέσουν τρόπο παράτασης των δικαιοδοσιών του προέδρου και ότι πρέπει να υπάρχουν και άλλες υποψηφιότητες για την εκλογή του αρχηγού του κράτους.
Παράλληλα ο Ρώσος πρόεδρος είπε ότι η ψηφοφορία συνιστά ύψιστη μορφή της δημοκρατίας, «δημοψήφισμα».
«Αυτή είναι στην ουσία η έκφραση της βούλησης των πολιτών, για αυτό και έκανα αυτές τις προτάσεις, ώστε μέσω της ύψιστης έκφρασης της βούλησης των πολιτών να ψηφισθούν οι προτάσεις αυτές για την αναθεώρηση του Συντάγματος ή να μην ψηφισθούν.
Εάν ψηφισθούν, τότε κανείς δεν θα μπορεί να πει ότι εδώ κάτι δεν πήγε καλά. Αυτή είναι η ανώτερη μορφή της δημοκρατίας».
(φωτο:eurokinissi)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Οι ευχές της Κίμπερλι Γκιλφόιλ για την Επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης του 1821
- Η Μόσχα δεν έχει ενημερωθεί από το Ιράν για το σχέδιο 15 σημείων των ΗΠΑ
- Ο παράξενος λόγος που ένα χωριό στο Τέξας σταμάτησε πλέον να λαμβάνει από το υπ. Μεταφορών νέες πινακίδες οδικής κυκλοφορίας
- Ενεργειακός «πόλεμος» – Ο Όρμπαν πήρε απόφαση «φωτιά» κατά της Ουκρανίας
- Ο Σάντσεθ δηλώνει ότι ο Νετανιάχου θέλει να προκαλέσει στον Λίβανο “την ίδια καταστροφή” με τη Γάζα
- Αφιέρωμα της New York Post στις ανθισμένες ροδακινιές της Ελλάδας: «Δεν έχω ξαναδεί κάτι τέτοιο» – ΦΩΤΟ
- Τι έτρωγαν οι μη προνομιούχοι κάτοικοι της Μεσοποταμίας πριν από 5.000 χρόνια; Ερευνητές λένε ότι έχουν την απάντηση
- Ξένος ρωτάει τους Ινδούς πού να πετάξει τα σκουπίδια και παίρνει επική απάντηση! vid
- Η μεγάλη στρατιωτική παρέλαση της Αθήνας – ΦΩΤΟ
- Ν. Κακλαμάνης για την 25η Μαρτίου: Η συνέχεια του ’21 αποτελεί τη μεγαλύτερη τιμή για τον ιστορικό αγώνα των ηρώων του









