ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ
Επίσκεψη του Περιφερειάρχη Αττικής και Αντιπροέδρου της ΕΝΠΕ Γιώργου Πατούλη στα γραφεία της Περιφέρειας στις Βρυξέλλες – Στη συνεδρίαση για την ανάδειξη του υποψήφιου για την Προεδρία της Επιτροπής Των Περιφερειών της Ε.Ε.
Γ. Πατούλης: «Προτεραιότητά μας η αύξηση της απορροφητικότητας ευρωπαϊκών κονδυλίων με στόχο την υλοποίηση αναπτυξιακών έργων προς όφελος της Αττικής και των πολιτών της»
Τα γραφεία της Περιφέρειας Αττικής στις Βρυξέλλες επισκέφθηκε σήμερα ο Περιφερειάρχης Αττικής και Αντιπρόεδρος της ΕΝΠΕ Γ. Πατούλης. Στο πλαίσιο της επίσκεψής του είχε συνάντηση και με τα στελέχη του γραφείου.
Σε δηλώσεις του τόνισε τα εξής:
«Προτεραιότητά μας είναι η αύξηση της απορροφητικότητας ευρωπαϊκών κονδυλίων με στόχο την υλοποίηση αναπτυξιακών έργων προς όφελος της Αττικής και των πολιτών της.
Σε αυτό το πλαίσιο, στο επίκεντρο των πολιτικών μας είναι η ενδυνάμωση του γραφείου της Περιφέρειας εδώ στην καρδιά της Ευρώπης και η αξιοποίησή του για την αναζήτηση νέων χρηματοδοτικών εργαλείων που θα συμβάλουν στην προσπάθειά μας να γίνει μια αναπτυξιακή επανεκκίνηση στην Αττική.
Κάνουμε μια νέα αρχή με τη διεθνή εκπροσώπηση της Αττικής στα ευρωπαϊκά κέντρα λήψης των αποφάσεων. Στόχος μας είναι το γραφείο μας στις Βρυξέλλες να παράγει έργο ουσίας, με μετρήσιμα αποτελέσματα για τους πολίτες».
Ο Περιφερειάρχης Γ. Πατούλης κατά την επίσκεψή του στις Βρυξέλλες συμμετείχε στη συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στην Επιτροπή των Περιφερειών της ΕΕ, για την ανάδειξη του υποψήφιου για την Προεδρία της Επιτροπής Των Περιφερειών της Ε.Ε..
Ομόφωνα εξελέγη από τα μέλη του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) ο Πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας, Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας ως υποψήφιος Πρόεδρος της Επιτροπής των Περιφερειών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Στη σχετική ψηφοφορία συμμετείχαν Περιφερειάρχες και Δήμαρχοι από τις 27 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι εκλογές, για την ανάδειξη του νέου Προέδρου της Επιτροπής των Περιφερειών της ΕΕ θα πραγματοποιηθούν στις Βρυξέλλες, στις 12 Φεβρουαρίου.
Ο κ. Πατούλης συνεχάρη θερμά τον κ. Τζιτζικώστα για την εκλογή του και επισήμανε ότι η Ελληνική Τοπική Αυτοδιοίκηση μπορεί να έχει κυρίαρχο ρόλο και ισχυρό λόγο στην Ευρώπη.
«Πρώτος και Δεύτερος Βαθμός Τοπικής Αυτοδιοίκησης συνεργάζονται δημιουργικά και συμβάλλουν στην ενίσχυση της εξωστρέφειας του θεσμού αλλά και στην αναπτυξιακή επανεκκίνηση των χώρας με σύμμαχο τα ευρωπαϊκά όργανα».
photo:eurokinissi
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Το Κίεβο εξακολουθεί να αρνείται την απόπειρα επίθεσης κατά της κατοικίας του Πούτιν
- Λευκορωσία: Ο πρόεδρος Λουκασένκο δίνει χάρη σε 22 πρόσωπα
- Σ. Φάμελλος: «Οι ανάγκες των ευάλωτων ομάδων να καλύπτονται με διαφάνεια από ένα ισχυρό κοινωνικό κράτος»
- Αλ. Σδούκου: «Η διαμαρτυρία δεν γίνεται για να διαμαρτύρεσαι ούτε για να ταλαιπωρείται όλη η κοινωνία»
- Στη γραμμή άμυνας κατά της ευλογιάς οι στρατιωτικοί κτηνίατροι – Τι προβλέπεται
- Το Ελληνικό προσελκύει αγοραστές από 110 χώρες – Στα 1,5 δισ. ευρώ οι εισπράξεις
- ΗΠΑ-Ιράν: Η Ρωσία καλεί σε όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές να αποφύγουν την κλιμάκωση
- Θα “έριχναν” στο πιάτο μας 12 τόνους χαλασμένα κρέατα – Ασύλληπτες εικόνες από τους ελέγχους
- Οι προβλέψεις των Σαμάνων για Τραμπ, Μαδούρο, Ουκρανία ενώ κρατούν πόστερ και καίνε λιβάνι, vid
- Β. Κικίλιας: Έργα λιμενικών υποδομών ύψους 3,76 εκατ. ευρώ σε Σπέτσες και Ζάκυνθο
ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ
Κάθε μέρα μαζί
ΕΥΛΟΓΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΕΡΓΑ
ΑΣΤΕΓΟΙ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΑΓΡΟΤΕΣ
ΘΕΣΣΑΛΙΑ
ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ
ΣΠΙΤΙΑ
ΑΓΡΟΤΕΣ
ΑΓΡΟΤΕΣ









