Όπως είπε «θεωρώ ότι θα είναι εξαριετικά δύσκολα να απαλλαγούμε από το μνημόνιο. Για να συμβεί αυτό θα έπρεπε να υπάρχει μια κυβέρνηση στη Λιβύη εντελώς αντίθετη από τον Σάρατζ.
Διάβασα πριν απο 3 εβδομάδες μια συνέντευξή του Ρώσου ΥΠΕΞ Σεργκέι Λαβρόφο στην οποία εξηγούσε ότι η Ρωσία υποστηρίζει τον Χαφτάρ που θα είναι το κεντρκό πρόσωπο της κυβέρνησης ενότητας που ετοιμάζεται.
Αυτό σημαίνει ότι στην νέα κυβέρνηση θα είναι και ο Σαράτζ ή οι υποστηρικτές του. Επομένως θα είναι δύσκολο να απαλλαγείς από την συμφωνία που υπέγραψε ένα τμήμα της νέας κυβέρνησης».
Σύμφωνα με τον κ. Συρίγο αυτό που θέλει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είναι «να είναι παρών στην επόμενη ημέρα της Λιβύης και θέλει δυνάμεις του Σαράτζ στη νέα κυβέρνηση με σκοπό να αποτρέψει την καταγγελία του μνημονίου».
(protothema – φωτο:eurokinissi)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Η ΕΛΑΣ επικοινώνησε με την οικογένεια Αντετοκούνμπο μετά το απειλητικό μήνυμα που δέχθηκε από Τούρκο
- Τους πήραν χαμπάρι! Παγκόσμιος περίγελος το ΝΑΤΟ μετά την απάτη με την «εισβολή ρωσικών drones», video
- Ρωσία σε Ε.Ε.: «Με τις συνεχείς κυρώσεις δεν πετυχαίνετε τίποτα»
- Θεσσαλονίκη: Ελεύθεροι όλοι οι αστυνομικοί για το έλλειμμα άνω των 700.000 που αποκαλύφθηκε το 2022
- Φωτιά ξέσπασε σε ξερά χόρτα στο Καματερό – Επιχειρούν και εναέρια μέσα
- ΤτΕ: “Ανέβασε στροφές” η αγορά ακινήτων το β΄τρίμηνο 2025 – Νέα άνοδος των τιμών κατά 7,3%
- ΥΠΕΘΟ: Παράταση έως 11 Σεπτεμβρίου 2026 για την εξαγορά καταπατημένων εκτάσεων
- Οι αργίες και οι διακοπές του νέου σχολικού έτους
- Γ. Στουρνάρας: Η Ελλάδα αποτελεί παράδειγμα σταθερότητας και ανθεκτικότητας
- Ολοκληρώθηκε το ΚΥΣΕΑ, στο επίκεντρο τα εξοπλιστικά και το μεταναστευτικό