Αλλάζει όψη η περιοχή πέριξ του σταθμού Μετρό Αγίου Δημητρίου
4,28 εκατομμύρια ευρώ από την Περιφέρεια Αττικής
Ένα σημαντικό έργο για την ανάπλαση τμημάτων οδών πέριξ του σταθμού Μετρό Αγίου Δημητρίου, χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Αττικής, με στόχο την ενίσχυση της προσβασιμότητας των κατοίκων και επισκεπτών στην περιοχή, τη βελτίωση του μικροκλίματος και την αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση του ελεύθερου κοινόχρηστου χώρου.
Συγκεκριμένα, η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου και η Δήμαρχος Αγίου Δημητρίου, Μαρία Ανδρούτσου υπέγραψαν την Προγραμματική Σύμβαση για την υλοποίηση του σχετικού έργου, προϋπολογισμού 4.275.000 ευρώ με ΦΠΑ.
Ολοκληρωμένη παρέμβαση σε κοινόχρηστους χώρους
Πρόκειται για μία ολοκληρωμένη παρέμβαση που περιλαμβάνει την εφαρμογή του κατάλληλου διαγράμματος κινήσεως πεζών και των απαραίτητων κυκλοφοριακών ρυθμίσεων των οχημάτων, καθώς και την ανάπλαση όλων των περικλειόμενων – στην περιοχή παρέμβασης – δρόμων με γνώμονα την ασφάλεια των πολιτών και την απρόσκοπτη πρόσβαση των συμπολιτών μας με κινητικά προβλήματα.
Επίσης, προβλέπεται η αναβάθμιση του ελεύθερου κοινόχρηστου χώρου μεταξύ των οδών Πριάμου και Αμαλίας και η διαμόρφωσή του σε αστική πλατεία αναψυχής για τροχοδρόμηση (skate park) και η ανάπλαση των ελεύθερων κοινόχρηστων χώρων στη συμβολή της Πριάμου με τη λεωφόρο Βουλιαγμένης – πλατεία Εισόδου – με τη διαμόρφωση ενός πράσινου τοπόσημου. Το έργο περιλαμβάνει τη δημιουργία μικρών ‘πάρκων – καθιστικών’ σε δύο περιοχές που γειτνιάζουν με εκπαιδευτικές δομές. Το πρώτο πλάτωμα δημιουργείται στη συμβολή των οδών Πριάμου και Μετσόβου, ενώ το δεύτερο στη συμβολή των οδών Ελ. Βενιζέλου και Ταϋγέτου, στο 11ο Δημοτικό Σχολείο.
Μεταξύ άλλων, θα γίνουν εργασίες για την ενίσχυση της φύτευσης, την αντικατάσταση ασφάλτου με κυβόλιθους, την τοποθέτηση φωτιστικών σωμάτων και ιστών, υδραυλικές εργασίες κατασκευής αγωγού αποχέτευσης ομβρίων κατά τον άξονα της Ελ. Βενιζέλου κ.ά.
Σημεία παρέμβασης
Αναλυτικά, θα εκτελεσθούν παρεμβάσεις στους ακόλουθους δρόμους και κοινόχρηστους χώρους:
· οδό Πριάμου από την είσοδο επί της Βουλιαγμένης έως την οδό Μετσόβου,
· κοινόχρηστοι χώροι στη συμβολή Βουλιαγμένης και Πριάμου – πλατεία Εισόδου (περιλαμβάνεται και ο κοινόχρηστος χώρος έναντι της κύριας πλατείας),
· κοινόχρηστος χώρος στη συμβολή των οδών Πριάμου και Β. Αμαλίας,
· κοινόχρηστοι χώροι περιοχής που περικλείεται από τις οδούς Β. Αμαλίας, Καφαντάρη, Μεταξά και Αϊδινίου,
· κοινόχρηστοι χώροι περιοχής που περικλείεται από τις οδούς Καφαντάρη, Μεταξά, Ελ. Βενιζέλου και Ναυαρίνου,
· κοινόχρηστοι χώροι περιοχής που περικλείεται από τις οδούς Καφαντάρη, Λαγκαδίων, Μετσόβου, Ελ. Βενιζέλου, Εθνάρχου Μακαρίου έως όριο οδού Λεκανίδη, Ταϋγέτου και Τροίας.
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Στ. Καλαφάτης: Δεν είμαστε απλοί καταναλωτές της AI, φιλοδοξούμε να είμαστε αρχιτέκτονές της
- Πιθανή στρατιωτική επέμβαση των ΗΠΑ στο Ιράν μέσα στις επόμενες 24 ώρες, σύμφωνα με δημοσίευμα
- Θεσσαλονίκη: Ένοπλη ληστεία σε ενεχυροδανειστήριο στη Βασ. Όλγας
- Το Κάιρο δηλώνει έτοιμο “να λάβει τα αναγκαία μέτρα” για να διαφυλάξει την ενότητα του Σουδάν
- Θεσσαλονίκη: Κραυγή αγωνίας από επιχειρήσεις για τα προβλήματα από τα μπλόκα των αγροτών
- Επιτεύχθηκε συμφωνία για τη σύνθεση της 15μελούς επιτροπής τεχνοκρατών που θα διοικήσει τη Λωρίδα της Γάζας
- Η αμερικανική πρεσβεία στο Ριάντ προτρέπει το προσωπικό της να επιδεικνύει «αυξημένη προσοχή»
- Η κατάσταση στην Μέση Ανατολή ξεσηκώνει τους Κούρδους – Συρία, Ιράκ, Ιράν, Τουρκία!
- Τραγικό περιστατικό στο Αιγάλεω: 95χρονη αυτοπυρπολήθηκε στη μέση του δρόμου!
- Χρυσοχοΐδης για αγρότες: Δείξαμε πρωτοφανή ανοχή σε όσα συμβαίνουν επί 40 μέρες στην οικονομία της χώρας









