Συγκεκριμένα ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Εμπάρου Ηρακλείου μέσα από διαγωνισμό που έκανε στις 6 Ιουλίου κατάφερε να πουλήσει λάδι, ποσότητας 125 τόνους, προς 3.10 ευρώ το κιλό.
Μιλάμε για μια καλή συμφωνία με βάση τα δεδομένα της εποχής. Την ίδια ώρα oι αγρότες και στην Κρήτη βλέπουν πως μετά από μακρά περίοδο καθοδική πορεία στην τιμή του λαδιού και τα μηνυματα από την αγορά είναι θετικά, αλλά τέτοια που να τους οδηγήσουν πέρα από το αδιέξοδο, στο οποίο έχουν περιέλθει!
Συγκεκριμένα διαφαίνεται και πάλι μια μικρή κινητικότητα στην αγορά ελαιολάδου και στην Κρήτη. Είναι μια μικρή αλλά ελπιδοφόρα άνοδος, η οποία γεμίζει με συγκρατημένη αισιοδοξία τους παραγωγούς, που όμως περιμένουν ακόμη καλύτερες μέρες, τη στιγμή που ουκ ολίγοι ελαιοπαραγωγοί είναι σε δεινή θέση.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στο νησί μας η τιμή φτάνει κατα μέσο ορο στα 2.80 ευρώ το κιλό, κάτι που δεν ικανοποιεί τους ελαιοπαραγωγούς. Ετσι οι περισσότεροι αποφασισαν και έχουν κρατήσει το λάδι απούλητο. Κινήθηκαν μικρές μόνο ποσότητες, τις οποίες κάποιοι έδωσαν εξ’ ανάγκης.
«Κανείς δε έδωσε και συνεχίζει να μη δίνει λάδι. Οι περισσότεροι τηρούν στάση αναμονής», αναφέρει το μέλος της ΟΑΣΝΗ Μιχάλης Καμπιτάκης, συμπληρώνοντας όμως ότι υπαρχει σοβαρό οικονομικό πρόβλημα.
Από ekriti
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ο ΥΠΕΞ του Ιράν λέει ότι λαμβάνει “μέσω φίλων” μηνύματα από τον Αμερικανό ειδικό απεσταλμένο Στιβ Γουίτκοφ
- Τηλεκπαίδευση στα σχολεία που θα παραμείνουν κλειστά λόγω της κακοκαιρίας
- Δίωξη για ανθρωποκτονία εις βάρος της 77χρονης για τον θάνατο του 82χρονου συζύγου της στα Κουφάλια
- Ο e-ΕΦΚΑ παρουσίασε το νέο Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα – Ψηφιακή αναβάθμιση για πολίτες και επιχειρήσεις
- Έκτακτη τηλεδιάσκεψη για την Ενέργεια – Ισχυρή σύσταση στα κράτη-μέλη για το Σχέδιο Δέκα Σημείων
- Το Ιράν έχει τη βούληση να βάλει τέλος στον πόλεμο αλλά ζητά εγγυήσεις, σύμφωνα με τον Πεζεσκιάν
- Δεν είναι… νυχτερινό κλαμπ, αλλά αυτοκινητόδρομος στην Κίνα, Vid
- Οι ΗΠΑ εμπρός σε ένα μεγάλο δίλημμα – Τι θα πράξουν;
- Ανοιχτά τα σχολεία στην Αττική αύριο, κλειστά τα νυχτερινά – Ισχυρές συστάσεις
- Χρ. Κέλλας: Είμαστε διατεθειμένοι να λάβουμε κάθε απαραίτητο μέτρο για τη στήριξη των αγροτών









