Το βίντεο βάζει στο μικροσκόπιο τις αστείες σχεδιαστικές ιδιοτροπίες, τα παράξενα κουμπώματα και τους τρόπους χειρισμού πυροσβεστικών κρουνών σε κάθε γωνιά του πλανήτη.
Ανάμεσα στις διάφορες χώρες, από την πλευρά των ΗΠΑ, ο κλασσικός κόκκινος κρουνός μοιάζει βγαλμένος από ταινία του Χόλιγουντ, κι είναι έτοιμος να εκτοξεύσει νερό με τη δύναμη πυραύλου, αρκεί ο πυροσβέστης να μην μπερδευτεί με τις γιγαντιαίες βίδες του. Από την άλλη, οι Γάλλοι προτιμούν μια πιο κομψή και «φινέτσατη» προσέγγιση, ενώ στην Τουρκία τα πράγματα γίνονται αμέσως πιο πρακτικά, με συνδέσεις που απαιτούν ταχύτητα… ανατολίτικου παζαριού για να κουμπώσουν στην αντλία. Όσο για τη χώρα έκπληξη στο τέλος εκεί μάλλον ψάχνουν να τους βρουν!
Η αστεία αυτή σύγκριση αποκαλύπτει ότι κάθε χώρα αντιμετωπίζει τη ροή του νερού με τη δική της ξεχωριστή νοοτροπία και κουλτούρα. Τελικά, είτε πρόκειται για χολιγουντιανά κόκκινα «μπεκ», είτε για γαλλικές διακριτικές κατασκευές, το μόνο βέβαιο είναι ότι όταν οι πυροσβέστες πιάνουν τις μάνικες, το θέαμα προσφέρει άφθονο γέλιο στους θεατές των κοινωνικών δικτύων.
Δείτε ΕΔΩ
photo: pixabay









