προκειμένου να καθοδηγήσει την πορεία ωρίμανσης του αναφερόμενου τομέα, σύμφωνα με τον Σιν Γκουομπίν, υφυπουργό Βιομηχανίας και Τεχνολογίας της Πληροφορικής.
Ο Σιν δήλωσε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ότι η τεχνητή νοημοσύνη έχει επί του παρόντος, ενσωματωθεί σε μεγάλο βαθμό σε όλη την αλυσίδα βιομηχανικής παραγωγής της Κίνας, συμπεριλαμβανομένης της έρευνας και ανάπτυξης (R&D), του σχεδιασμού, της παραγωγής, του ελέγχου ποιότητας, όπως επίσης των βασικών λειτουργιών υποστήριξης, αλλά και της τεχνικής συντήρησης.
Μεγάλος αριθμός πόλεων έχει οργανωθεί για την υιοθέτηση ηθικού πλαισίου αρχών χρήσης της τεχνητής νοημοσύνης, αλλά και για την πρακτική χρήση της, όπως και για την πραγματοποίηση σχετικών ελέγχων κι αξιολογήσεων, δήλωσε ο Σιν στην ίδια συνέντευξη Τύπου, που οργανώθηκε από το Γραφείο Πληροφοριών του Κρατικού Συμβουλίου.
ΑΠΕΜΠΕ – ΑΠΕΜΠΕ-EPA-REUTERS POOL photo









