Επικά ΒΙΝΤΕΟ: Η παρέμβαση Τραμπ πυροδοτεί θύελλα στο Μουντιάλ!

Η καμπάνια των Ηνωμένων Πολιτειών για το Παγκόσμιο Κύπελλο πήρε μια εξαιρετική τροπή την Κυριακή, όταν η FIFA πήρε την άνευ προηγουμένου απόφαση να αναστείλει την αυτόματη τιμωρία με κόκκινη κάρτα του Φόλαριν Μπαλογκάν, επιτρέποντας στον επιθετικό να αντιμετωπίσει το Βέλγιο στον αγώνα της Δευτέρας για τους "16", αφού ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ παρότρυνε προσωπικά τον πρόεδρο της FIFA, Τζάνι Ινφαντίνο, να επανεξετάσει την υπόθεση.


Η κίνηση αυτή έφερε την πειθαρχική διαδικασία της FIFA στο προσκήνιο παγκοσμίως, προκάλεσε μια οργισμένη αντίδραση από το Βέλγιο και διασφάλισε ότι ένα από τα μεγαλύτερα θέματα συζήτησης αυτού του τουρνουά δεν θα επικεντρωνόταν στις τακτικές ή την επιλογή ομάδων, αλλά στη σχέση μεταξύ του διοικητικού οργάνου του ποδοσφαίρου και της πολιτικής εξουσίας.

Μέσα σε λίγα λεπτά, η απόφαση είχε πυροδοτήσει μια από τις μεγαλύτερες καταιγίδες δημοσιότητας του τουρνουά, κυριαρχώντας στα αθλητικά δελτία και τις εκπομπές τύπου, καθώς ειδικοί, σχολιαστές και πρώην παίκτες διαφωνούσαν για το αν η FIFA είχε επικυρώσει τη δικαιοσύνη ή είχε υπονομεύσει τους δικούς της κανόνες.

Ο Μπαλογκούν πέτυχε το τρίτο του γκολ στο Παγκόσμιο Κύπελλο στη νίκη με 2-0 επί της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης, αλλά δέχτηκε κόκκινη κάρτα στο δεύτερο ημίχρονο επειδή κάρφωσε το παπούτσι του στον αστράγαλο του Ταρίκ Μουχαρέμοβιτς.

Ο 25χρονος αποβλήθηκε μετά από έλεγχο του VAR, με τον προπονητή των ΗΠΑ, Μαουρίτσιο Ποτσετίνο, να λέει ότι δεν ήταν ποτέ παράβαση για κόκκινη κάρτα.

Ο Τραμπ τηλεφώνησε στον Ινφαντίνο για να ζητήσει από την αρμόδια αρχή του παγκόσμιου ποδοσφαίρου να επανεξετάσει την αποβολή, σύμφωνα με πηγή που ενημερώθηκε για την κλήση.


Η FIFA επιτρέπει στον Μπαλογκάν να αγωνιστεί χωρίς να ακυρωθεί η κόκκινη κάρτα


«Σύμφωνα με το άρθρο 27 του Πειθαρχικού Κώδικα της FIFA, η εφαρμογή της απαγόρευσης αγώνων αναστέλλεται για δοκιμαστική περίοδο ενός έτους», αναφέρει η FIFA σε ανακοίνωσή της.
«Εάν ο Folarin Balogun διαπράξει άλλη παράβαση παρόμοιας φύσης και σοβαρότητας κατά τη διάρκεια της δοκιμαστικής περιόδου, η αναστολή ανακαλείται και η κύρωση εκτελείται με την επιφύλαξη τυχόν πρόσθετης κύρωσης που επιβάλλεται για τη νέα παράβαση.»


«Ευχαριστώ τη FIFA που έκανε αυτό που ήταν σωστό και ανέστρεψε μια μεγάλη αδικία», έγραψε ο Τραμπ στο Truth Social, ενώ ο Λευκός Οίκος γιόρτασε την επαναφορά του Μπαλογκάν στην ομάδα με μια ανάρτηση στο X λέγοντας: «ΗΠΑ-ΗΠΑ-ΗΠΑ».


Ο Ποτσετίνο χαιρέτισε την είδηση ​​σε συνέντευξη Τύπου στις ΗΠΑ στο Σιάτλ το βράδυ της Κυριακής.
«Νομίζω ότι το 99,9% των ανθρώπων στο ποδόσφαιρο έχουν πει ότι αυτή είναι μια άδικη τιμωρία και υπάρχουν στοιχεία από το παρελθόν που καθιστούν δυνατή την αναστολή μιας τιμωρίας και την εκπλήρωσή της αργότερα, οπότε δεν καταλαβαίνω πώς μπορούν οι άνθρωποι να εκπλήσσονται», δήλωσε στους δημοσιογράφους.

«Αυτό έχει συμβεί και στο παρελθόν. Δεν είναι κάτι εξαιρετικό που έχει συμβεί μόνο σε εμάς, έχει συμβεί και στο παρελθόν. Και έχουμε δει πολλούς παίκτες σε αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο που δεν τιμωρήθηκαν και χαίρομαι γι’ αυτό γιατί θα ήταν άδικο».


Ο προπονητής της Αγγλίας, Τόμας Τούχελ, δήλωσε ότι πιστεύει πως ο Μπαλογκάν δεν άξιζε κόκκινη κάρτα, αλλά αμφισβήτησε την απόφαση να ανασταλεί η τιμωρία του, έχοντας μόλις δει τον αμυντικό του, Τζάρελ Κουάνσα, να αποβάλλεται στη νίκη της ομάδας του με 3-2 στους 16 επί του Μεξικού την Κυριακή.


«Πρώτα απ’ όλα, νομίζω ότι πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι δεν είναι κόκκινη κάρτα (για τον Μπαλογκούν). Αλλά το VAR ενεπλάκη και προφανώς τρία άτομα από το VAR το έλεγξαν και ήταν της άποψης ότι ήταν κόκκινη κάρτα. Έτσι, η απόφαση ελήφθη», δήλωσε ο Τούχελ στους δημοσιογράφους στο Azteca Stadium.

«Ποιος ανατρέπει αυτή την απόφαση τότε και πότε; Και με ποιους λόγους; Πόσο μακριά φτάνει αυτό τώρα; Αυτό είναι περίεργο για μένα… Από πού ξεκινάει αυτό και πού τελειώνει;»

Η Βασιλική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία του Βελγίου (RBFA) δήλωσε «έκπληκτη» από την απόφαση της FIFA να κηρύξει τον Μπαλογκάν επιλέξιμο να αγωνιστεί στον αγώνα, επικαλούμενη τον κανονισμό, ενώ παράλληλα διερευνά όλες τις πιθανές επιλογές.


«Η FIFA βασίζει την απόφασή της στο Άρθρο 27 του Πειθαρχικού Κώδικα της FIFA. Αυτή η διάταξη ορίζει ότι η Πειθαρχική Επιτροπή της FIFA μπορεί να αποφασίσει να αναστείλει την εκτέλεση μιας προηγουμένως επιβληθείσας πειθαρχικής κύρωσης», δήλωσε η RBFA.
«Ωστόσο, το Άρθρο 66.4 του ίδιου Πειθαρχικού Κώδικα της FIFA ορίζει σαφώς ότι μια κόκκινη κάρτα (αποβολή) οδηγεί αυτόματα σε αποκλεισμό της ομάδας από τον επόμενο αγώνα, όπως έχει συμβεί με όλες τις προηγούμενες κόκκινες κάρτες που εκδόθηκαν κατά τη διάρκεια αυτού του Παγκοσμίου Κυπέλλου FIFA».
Ανέφερε ότι η απόφαση έρχεται σε άμεση αντίθεση με τις διατάξεις των Κανονισμών του τουρνουά.


«Όπως ορίζεται στο Άρθρο 10.5: «Εάν ένας παίκτης ή αξιωματούχος ομάδας αποβληθεί ως αποτέλεσμα άμεσης ή έμμεσης κόκκινης κάρτας (δεύτερη παρατήρηση), θα αποκλειστεί αυτόματα από τον επόμενο αγώνα της ομάδας του»», πρόσθεσε η RBFA.

Δείτε τα χιουμοριστικά ΒΙΝΤΕΟ που έφτιαξαν ΕΔΩ και ΕΔΩ

photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ – EPA-EPA

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί