Ο Κώστας Τσουκαλάς σχολίασε την απόφαση του πρωθυπουργού για ανασχηματισμό των φερόμενων να εμπλέκονται στο σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ υποστηρίζοντας πως «το ένα ρεκόρ μετά το άλλο σπάει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας σε ανασχηματισμούς που δεν αποφασίζει ο κ. Μητσοτάκης αλλά η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία».
Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής τόνισε ότι «κανένας ανασχηματισμός δεν μπορεί να διασώσει μια κυβέρνηση που βασίζεται σε πλειοψηφία ελεγχόμενων από τη δικαιοσύνη» και συμπλήρωσε ότι «μόνη λύση είναι οι πρόωρες εκλογές για να επέλθει κάθαρση».
Ο κ. Τσουκαλάς σημείωσε πως «το ξήλωμα της σημερινής ηγεσίας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης υπογραμμίζει την εκτεταμένη διαφθορά, που ο πυρήνας και η καρδιά της είναι βαθιά μέσα στην κυβέρνηση και το Μέγαρο Μαξίμου. Βέβαια μέχρι χθες ο πρωθυπουργός ισχυριζόταν ότι αυτή η ηγεσία έχει βάλει τάξη στο μπάχαλο των παράνομων επιδοτήσεων».
Επισήμανε επιπλέον ότι διευθυντές και προϊστάμενοι στον ΟΠΕΚΕΠΕ, παρά την εμπλοκή τους στην πρώτη δικογραφία της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας, παραμένουν σε θέσεις ευθύνης στον Οργανισμό. «Ο ΟΠΕΚΕΠΕ παραμένει υπό επιτήρηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση από τον Μάιο του 2024 και το action plan που κατέθεσε η κυβέρνηση τον Νοέμβριο του 2025, δεν έχει μέχρι σήμερα εγκριθεί», παρατήρησε ο Κώστας Τσουκαλάς.
ΑΠΕ-ΜΠΕ/photo: eurokinissi
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Πιάστηκε συμμορία που έκλεβε από καταστήματα ηλεκτρονικών – Πώς δρούσε
- ΗΠΑ/Ιαπωνία – Κίνα: Ένα καθόλου ευχάριστο σενάριο
- Τις πρώτες εντυπωσιακές εικόνες της Γης από την αποστολή Artemis II δημοσίευσε η NASA
- Βουλή: Την Πέμπτη του Πάσχα η συζήτηση των πολιτικών αρχηγών για το κράτος δικαίου
- Μέση Ανατολή: Σε αδιέξοδο κατέληξε η μεσολάβηση του Πακιστάν και άλλων χωρών, σύμφωνα με δημοσίευμα
- Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη Γραμμή 7 του Τραμ
- Γ. Παναγόπουλος: Παρείχα κάθε στοιχείο – Ως πρόεδρος της ΓΣΕΕ συνεχίζω να κάνω τη δουλειά μου
- Οδηγίες για την Ασφάλεια των Τροφίμων στο Πασχαλινό Τραπέζι – Δείτε αναλυτικά
- Ο γιος του Χάρι και της Μέγκαν κάνει σκι και εντυπωσιάζει με τις ικανότητές του (Vid)
- Πλοίο ιαπωνικής εταιρείας φορτωμένο με LNG πέρασε από το στενό του Χορμούζ









