Οι Ηνωμένες Πολιτείες βρίσκονται σήμερα στα χέρια εντελώς ανεύθυνων ανθρώπων που παίζουν με τις τύχες των λαών του κόσμου επιβάλλοντας στην ανθρωπότητα το νόμο της ζούγκλας δήλωσε σε συνέντευξή του σε γαλλικό τηλεοπτικό σταθμό ο Ντομινίκ ντε Βιλεπέν πρώην πρωθυπουργός της Γαλλίας (2005).
Ο Ντομινίκ ντε Βιλεπέν, ο οποίος το 2003, με την ιδιότητα του υπουργού Εξωτερικών προκάλεσε διεθνή αίσθηση στηλιτεύοντας ενώπιον του ΟΗΕ την επέμβαση των ΗΠΑ στο Ιράκ, ανέφερε πως από την άποψη της διεθνούς νομιμότητας η σημερινή επέμβαση στο Ιράν είναι χειρότερη από την επέμβαση των ΗΠΑ στο Ιράκ, καλώντας την Ευρώπη να την καταγγείλει απερίφραστα.
«Κυλιόμαστε στη λάσπη της ιστορίας» ανέφερε χαρακτηριστικά ο ντε Βιλεπέν λέγοντας πως «ο πόλεμος δεν είναι παιχνίδι» και ότι αυτά που κάνουν ο Τραμπ και ο Νετανιάχου δεν μπορεί να μείνουν χωρίς συνέπειες. Οι ΗΠΑ και το Ισραήλ δεν κήρυξαν τον πόλεμο για να ελευθερώσουν το Ιράν συνέχισε ο ντε Βιλεπέν καλώντας τις δημοκρατικές χώρες να αντιδράσουν σθεναρά σε αυτήν την «προαναγγελθείσα καταστροφή».
ΑΠΕ-ΜΠΕ-Μ. Σπινθουράκης/photo αρχείου: eurokinissi
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ο Τραμπ δήλωσε πως η απόφαση να λάβει τέλος ο πόλεμος με το Ιράν θα ληφθεί «αμοιβαία» με τον Νετανιάχου
- Με τοπικές νεφώσεις και χωρίς αξιόλογη μεταβολή ο καιρός σήμερα – Πού αναμένεται να βρέξει
- Βίντεο έπος: “Δεν φοβόμαστε κανέναν – Αυτός είναι ο νέος ηγέτης του Ιράν”
- Δίκη Χρυσής Αυγής: Σήμερα η πρόταση της εισαγγελέα για τα ελαφρυντικά
- Οι ΥΠΕΞ της Ρωσίας και των ΗΑΕ ζήτησαν τον τερματισμό των επιθέσεων εναντίον του Ιράν και των κρατών του Κόλπου
- Αμερικανικά ΜΜΕ: ΗΠΑ και Ισραήλ εξετάζουν την αποστολή ειδικών δυνάμεων στο έδαφος του Ιράν
- Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 9 Μαρτίου
- Με νέο ηγέτη συνεχίζει τον πόλεμο το Ιράν – Η παγκόσμια οικονομία σε αβέβαια μονοπάτια
- Σαν σήμερα 9 Μαρτίου: Ποια τα σημαντικότερα γεγονότα της ημέρας
- Ανάφλεξη στη Μ. Ανατολή: Νέο «ράλι» στο πετρέλαιο, που ξεπέρασε τα 100 δολ./βαρέλι









