όσον αφορά την δημιουργία μιας ευρωπαϊκής πυρηνικής αποτροπής βρίσκονται σε πρώιμο στάδιο και δεν αποσκοπούν στην υποβάθμιση του ρόλου των Ηνωμένων Πολιτειών, δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης.
«Ο στόχος των συνομιλιών είναι να εξερευνηθεί πώς μπορεί να επιτευχθεί στενότερη συνεργασία στον τομέα της πυρηνικής αποτροπής.. Οι συνομιλίες είναι ακόμη σε πολύ πρώιμο στάδιο» , δήλωσε ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης κατά την διάρκεια καθιερωμένης συνέντευξης Τύπου.
«Δεν πρόκειται για την αντικατάσταση της προστατευτικής ασπίδας των ΗΠΑ, αλλά μάλλον για τη συμπλήρωση και την ενίσχυσή της… Οι Ηνωμένες Πολιτείες διαδραματίζουν κεντρικό ρόλο στην πυρηνική αποτροπή του ΝΑΤΟ. Αυτό ισχύει τώρα και θέλουμε να παραμείνει έτσι και στο μέλλον», πρόσθεσε.
ΑΠΕΜΠΕ – ΦΩΤΟ:Pexels
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Κοντογεώργης: «Η Ελλάδα καθίσταται πλέον ενεργειακός κόμβος στην Ευρώπη»
- Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις αύριο, Τρίτη στο Τραμ ( Γραμμή 6) -Τερματικός σταθμός στάση ΦΙΞ
- Με απλά λόγια οι ΗΠΑ του Τραμπ έδειξαν τι ισχύει – Η Ελλάδα τι θα κάνει;
- Τράπεζα της Ελλάδος: Ο οικονομικός κύκλος ευθύνεται για τον υψηλότερο πληθωρισμό στην Ελλάδα
- Καταγγελία της ΟΛΜΕ για «προσχηματικό» διάλογο με την υπουργό Παιδείας
- Ο Λίβανος πρέπει να συνεχίσει τον αφοπλισμό της Χεζμπολάχ, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Γερμανίας
- Χειμερινή εκπαίδευση της Σχολής Ευελπίδων
- Δύο σφαίρες στο κεφάλι δέχτηκε ο Έλληνας ισοβίτης που δολοφονήθηκε στις φυλακές Δομοκού
- Χτυπήματα βαθιά μέσα στη Ρωσία ζητάει η πρωθυπουργός της Δανίας, vid
- Ιράν: Η αμερικανική θέση στο ζήτημα των πυρηνικών έχει γίνει πιο ρεαλιστική
Κύρια Θέματα









