Όπως δήλωσε στο Sputnik ο Ρώσος πρέσβης στο Όσλο, Νικολάι Κορτσούνοφ, το αποτέλεσμα της «κρίσης της Γροιλανδίας» θα μπορούσε να είναι μια αύξηση της αδικαιολόγητης στρατιωτικής παρουσίας του ΝΑΤΟ στην Αρκτική, η οποία θα στρέφεται εναντίον της Ρωσίας και της Κίνας.
«Στο παρόν στάδιο, η «κρίση της Γροιλανδίας» σαφώς υποχωρεί και το κύριο αποτέλεσμά της θα είναι προφανώς η αύξηση της αντικειμενικά αδικαιολόγητης στρατιωτικής παρουσίας στην Αρκτική χωρών του ΝΑΤΟ, συμπεριλαμβανομένων μη περιφερειακών μελών που δεν διαθέτουν δικούς τους φυσικούς πόρους, η οποία θα στρέφεται εναντίον της Ρωσίας και της Κίνας», δήλωσε ο πρέσβης της Ρωσικής Ομοσπονδίας.
Προσέθεσε ότι η εφαρμογή ενός τέτοιου σεναρίου θα είχε καταστροφικές συνέπειες για την ασφάλεια και την σταθερότητα σε αυτήν την περιοχή, η οποία μέχρι πρόσφατα ήταν μια περιοχή χαμηλής έντασης και διεθνούς συνεργασίας.
Το ρωσικό μέσο σημειώνει πως η Γροιλανδία αποτελεί μέρος του Βασιλείου της Δανίας. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι το νησί πρέπει να γίνει μέρος των Ηνωμένων Πολιτειών, τονίζεται. Οι αρχές της Δανίας και της Γροιλανδίας έχουν προειδοποιήσει την Ουάσινγκτον κατά της κατάσχεσης του νησιού, σημειώνοντας ότι αναμένουν σεβασμό της εδαφικής τους ακεραιότητας, καταλήγει το Sputnik.
Παράλληλα με τις προσπάθειες για ειρήνη, επομένως, δεν σταματούν οι κινήσεις στρατιωτικού τύπου και η Ρωσία το βλέπει.
Η προειδοποίηση του Ρώσου πρέσβη στην Νορβηγία δεν είναι τυχαία.









