ο οποίος, μαζί με τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών Μάρκο Ρούμπιο, αύριο βράδυ πρόκειται να παρακολουθήσει την τελετή έναρξης των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων Μιλάνο-Κορτίνα, στο στάδιο Σαν Σίρο. Την ώρα αυτή, παράλληλα, ο Ιταλός πρόεδρος της Δημοκρατίας Σέρτζιο Ματαρέλα επισκέπτεται το Ολυμπιακό Χωριό και μόλις υπέγραψε την «σύγχρονη τοιχογραφία» της Ολυμπιακής Εκεχειρίας.
Σύμφωνα με τον ιταλικό τύπο, την αυριανή τελετή έναρξης των Αγώνων θα παρακολουθήσουν, επίσης, ο γενικός γραμματέας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, Αντόνιο Γκουτέρες, ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Γερμανός πρόεδρος Φρανκ Βάλτερ Σταινμάιερ, όπως και άλλοι δεκατρείς πρόεδροι και επτά πρωθυπουργοί ευρωπαϊκών χωρών. Παράλληλα, θεωρείται πιθανή η άφιξη του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν και του Βρετανού πρίγκιπα Γουίλιαμ με την σύζυγό του Κέιτ ενώ έχουν επιβεβαιώσει την παρουσία τους ο πρίγκιπας Αλβέρτος του Μονακό και οι βασιλείς της Σουηδίας, της Νορβηγίας και των Κάτω Χωρών.
Στην μεγαλειώδη έναρξης πρόκειται να λάβουν μέρος 1.340 ηθοποιοί, χορευτές και περφόρμερ. Στην ετέλεση ,δε, των μουσικών που επελέγησαν, συνεργάστηκαν πάνω από 500 επαγγελματίες και στις μέχρι τώρα πρόβες, αφιερώθηκαν πάνω περίπου 700 ώρες. Στα γνωστά ονόματα που θα τραγουδήσουν, συγκαταλέγονται εκείνα των Αντρέα Μποτσέλι, Μαράια Κάρει και η Λάουρα Παουζίνι.
Τα μέτρα ασφαλείας είναι δρακόντεια σε όλη την ιταλική συμπρωτεύουσα και οι ιταλικές αστυνομικές δυνάμεις ζήτησαν και την συμμετοχή επίλεκτων σκοπευτών, στον όλο μηχανισμό που έχει ενεργοποιηθεί. Για την εφαρμογή των έκτακτων μέτρων ασφαλείας συνεργάζονται πάνω από 6.000 άνδρες και γυναίκες της ιταλικής αστυνομίας, των καραμπινιέρων, της οικονομικής αστυνομίας και της πυροσβεστικής.
ΑΠΕΜΠΕ, του Θ. Ανδρεάδη – Συγγελάκη – ΑΠΕΜΠΕ-EPA-POLITICO/POOL photo
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Γιατί δεν τα βρήκαν για τα πυρηνικά όπλα ΗΠΑ και Ρωσία
- Αλβανία: Η κυβέρνηση αναστέλλει την απαγόρευση του Tik Tok
- Λαγκάρντ: Η Ευρωζώνη συνεχίζει να αντιμετωπίζει ένα ασταθές περιβάλλον
- Η Ουκρανία είναι έτοιμη ανταλλάξει drones με πολωνικά μαχητικά, σύμφωνα με τον Ζελένσκι
- Τραμπ: Όλοι πρέπει να πιστεύετε σε κάποια θρησκεία – Θα αφιερώσουμε ξανά τις ΗΠΑ στον Θεό, vid
- Ζελένσκι: Οι ειρηνευτικές συνομιλίες με τη Ρωσία θα συνεχιστούν στο εγγύς μέλλον
- Βουλή: Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τη “νόμιμη μετανάστευση”
- Ήρωες της διπλανής πόρτας! Δυνατό ΒΙΝΤΕΟ από την Κίνα
- Κλειστά θα μείνουν αύριο τα σχολεία στον Πύργο λόγω κακοκαιρίας
- Τραμπ: Έφερα τους Ολυμπιακούς Αγώνες και το Μουντιάλ στις ΗΠΑ και ίσως να μην με προσκαλούσαν καν, vid









