Ινδία και ΗΠΑ κατέληξαν σε εμπορική συμφωνία, με τον πρόεδρο των ΗΠΑ να αναφέρει μάλιστα πως οι Ινδοί θα σταματήσουν να αγοράζουν ρωσικό πετρέλαιο – ΕΔΩ.
Ο πρωθυπουργός της Ινδίας έκανε σχετική ανάρτηση στο X, χωρίς να επιβεβαιώσει αν ισχύει αυτό με την Ρωσία, ωστόσο αποθέωσε την επικοινωνία που είχε με τον Τραμπ.
Όπως σημείωσε:
«Ήταν υπέροχο που μίλησα σήμερα με τον αγαπητό μου φίλο, Πρόεδρο Τραμπ. Χαίρομαι που τα προϊόντα Made in India θα έχουν πλέον μειωμένο δασμό 18%. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Πρόεδρο Τραμπ εκ μέρους του 1,4 δισεκατομμυρίου ανθρώπων της Ινδίας για αυτήν την υπέροχη ανακοίνωση.
Όταν δύο μεγάλες οικονομίες και οι μεγαλύτερες δημοκρατίες του κόσμου συνεργάζονται, ωφελούν τους λαούς μας και ξεκλειδώνουν τεράστιες ευκαιρίες για αμοιβαία επωφελή συνεργασία.
Η ηγεσία του Προέδρου Τραμπ είναι ζωτικής σημασίας για την παγκόσμια ειρήνη, την σταθερότητα και την ευημερία. Η Ινδία υποστηρίζει πλήρως τις προσπάθειές του για ειρήνη.
Ανυπομονώ να συνεργαστώ στενά μαζί του για να οδηγήσουμε τη συνεργασία μας σε πρωτοφανή ύψη».
Διεθνώς έχει ξεκινήσει ένα τεράστιο «παζάρι» συμφωνιών και γεωπολιτικών εξελίξεων.
Όλοι έχουν στραμμένο το βλέμμα τους στην νέα πολυπολική εποχή που ξημερώνει.
photo ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA-AFP POOL
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Μ. Ανατολή: Ο ΓΓ του ΟΗΕ διορίζει Προσωπικό Απεσταλμένο για τη διαχείριση της σύγκρουσης και ανησυχεί για παγκόσμιο οικονομικό σοκ
- Για «έκρηξη» βίας που οφείλεται εν μέρει στους μετανάστες, μίλησε ο καγκελάριος της Γερμανίας
- Ντόμινο παραιτήσεων στην Ιταλία: Αποχώρησε και η υπουργός Τουρισμού, Ντανιέλα Σαντανκέ
- Σεισμός 4,9 Ρίχτερ στο Άγιο Όρος ταρακούνησε και την Θεσσαλονίκη
- Εντοπίστηκε στα Λιμανάκια Βουλιαγμένης η σορός του 34χρονου αγνοούμενου δύτη
- Συναγερμός στην Πεύκη: Εντοπίστηκε οβίδα σε οικοδομή
- ΗΠΑ-Κίνα: Η μεγάλη συνάντηση ανακοινώθηκε – Ο πλανήτης οργανώνεται
- Αεροδρόμιο στις ΗΠΑ έσπασε ρεκόρ αλλά και τις… μύτες των παρευρισκομένων, με τη μεγαλύτερη σειρά από cheesesteaks στον κόσμο (ΒΙΝΤΕΟ)
- Νετανιάχου: Το Ισραήλ θα διευρύνει την “ουδέτερη ζώνη” του στον Λίβανο
- Το «μαστίγιό» τους δείχνουν οι ΗΠΑ στο Ιράν: Ο Τραμπ «δεν μπλοφάρει και είναι έτοιμος να εξαπολύσει την κόλαση»









