«Μέχρι στιγμής, δεν έχουμε καταφέρει να καταλήξουμε σε συμβιβασμό στο εδαφικό ζήτημα, ιδίως όσον αφορά ένα τμήμα της ανατολικής Ουκρανίας», δήλωσε σε δημοσιογράφους, συμπεριλαμβανομένων και εκείνων του AFP, σε σχόλια που δημοσιεύθηκαν σήμερα.
Το ζήτημα επίσης του πυρηνικού εργοστασίου της Ζαπορίζια, του μεγαλύτερου της Ευρώπης, δεν έχει επιλυθεί.
«Οι Ρώσοι έχουν σταματήσει τη διαδικασία. Δεν ενδιαφέρονται ιδιαίτερα για την ανταλλαγή ανθρώπων, επειδή δεν πιστεύουν ότι τους αποφέρει κάτι», δήλωσε.
Η Ουκρανία, είπε ο Ζελένσκι, δεν θα βάλει στο στόχαστρο ενεργειακές εγκαταστάσεις στη Ρωσία εάν η Μόσχα κάνει το ίδιο στην Ουκρανία, την επόμενη μέρα αφότου ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε μια υποτιθέμενη συμφωνία με τη Ρωσία για αποχή από επιθέσεις σε τέτοιες εγκαταστάσεις.
«Εάν η Ρωσία δεν χτυπήσει τις ενεργειακές μας υποδομές – εγκαταστάσεις παραγωγής ή οποιαδήποτε άλλη ενεργειακή υποδομή – δεν θα χτυπήσουμε τις δικές τους», δήλωσε ο Ζελένσκι, αλλά πρόσθεσε ότι δεν υπάρχει επίσημη κατάπαυση του πυρός ανάμεσα στις δύο χώρες.
Με πληροφορίες από ΑΠΕΜΠΕ – ΑΠΕΜΠΕ-EPA-EPA photo
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Με λεωφορεία, από 31 Ιανουαρίου, τα επιβατικά δρομολόγια Αλεξανδρούπολη – Ορμένιο
- Προεδρικό Μέγαρο: Συνάντηση Τασούλα με τον πρώην πρωθυπουργό Λ. Παπαδήμο
- Τροχαίο στη Ρουμανία: Ο 28χρονος τραυματίας πήρε εξιτήριο – Ο 20χρονος νοσηλεύεται σε σταθερή κατάσταση
- Ξεκάθαρη η Ρωσία για την ΕΕ σε σχέση με το ουκρανικό ζήτημα
- ΥΠΟΙΚ: Οι ενισχύσεις από το Mέτρο 23 δεν προσμετρώνται στο όριο μετάταξης στο κανονικό καθεστώς ΦΠΑ
- Η Γαλλία χαιρέτισε τη συμφωνία των Κούρδων της Συριας με τη Δαμασκό
- Χαρακόπουλος: Η θυσία των ηρώων στα Ίμια υπενθυμίζει το ακριβό τίμημα της ελευθερίας
- Επιχείρηση της ΕΛΑΣ στην Πανεπιστημιούπολη του Ζωγράφου με συλλήψεις
- Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για επίθεση στο αεροδρόμιο της Νιαμέ στον Νίγηρα
- Αναβλήθηκε λόγω… ψύχους η 1η επανδρωμένη αποστολή της NASA στη Σελήνη εδώ και μισό αιώνα









