Νέα αλλαγή του τόνου: η κυβέρνηση του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, που έριξε στο τραπέζι το χαρτί του κατευνασμού τις τελευταίες ημέρες, μπροστά στο κύμα έντονων συναισθηματικών αντιδράσεων εξαιτίας των θανάτων δυο Αμερικανών από πυρά ομοσπονδιακών αστυνομικών στην Μινεάπολη, σκλήρυνε ξανά την ρητορική της χθες Τετάρτη όσον αφορά το αστικό κέντρο, έμβλημα πλέον της πολιτικής της κατά της παράτυπης μετανάστευσης.
Ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, αφού υποσχέθηκε «μικρή αποκλιμάκωση» επέστρεψε στην εμπρηστική ρητορική του, καταφερόμενος εναντίον του δημοκρατικού δημάρχου Τζέικομπ Φρέι, επειδή δήλωσε πως «δεν εφαρμόζεται και δεν θα εφαρμοστεί η ομοσπονδιακή νομοθεσία για τη μετανάστευση» στην πόλη του.
«Μπορεί κανείς (…) να του εξηγήσει ότι αυτή η δήλωση αποτελεί πολύ σοβαρή παραβίαση του νόμου κι ότι παίζει με τη φωτιά!» πέταξε ο κ. Τραμπ μέσω Truth Social, πληκτρολογώντας τις τρεις τελευταίες λέξεις με κεφαλαία, όπως συνηθίζει για έμφαση.
Ακόμη μια ένδειξη ότι η κυβέρνηση Τραμπ δεν έχει πρόθεση να χαλαρώσει τον κλοιό στη μεγαλούπολη στην Μινεσότα: η υπουργός Δικαιοσύνης Παμ Μπόντι ανέφερε μέσω X ότι συνελήφθησαν δεκαέξι φερόμενοι ως «ταραχοποιοί», διότι τους βαραίνουν υποψίες πως «επιτέθηκαν σε ομοσπονδιακούς πράκτορες».
Και «αναμένουμε περισσότερες συλλήψεις», διεμήνυσε.
Όλοι περιμένουν να δουν πού θα καταλήξει αυτή η ιστορία.
Οι ΗΠΑ ζουν σε κρίσιμη περίοδο.
Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/photo αρχείου EPA-KEYSTONE
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ρωσικός ενεργειακός κολοσσός πουλάει περιουσιακά στοιχεία 22δις δολαρίων σε αμερικανικό όμιλο
- Φάμελλος: “Η Μαρία Καρυστιανού δεν εντάσσεται στην συζήτηση του προοδευτικού χώρου”
- Νίγηρας: Έπειτα από σφοδρά πυρά γύρω από το αεροδρόμιο της πρωτεύουσας Νιαμέ, η ηρεμία αποκαθίσταται
- Το Πακιστάν παίρνει έκτακτα μέτρα για τον ιό Νίπα
- Στα «δίχτυα» του Λιμενικού μεγάλο κύκλωμα ναρκωτικών – Κατασχέθηκαν ποσότητες αξίας 900.000 ευρώ
- Λίγο πριν συναντηθούν Μητσοτάκης-Ερντογάν, οι Τούρκοι προκαλούν με αναφορά στη Θράκη
- Όλγα Κεφαλογιάννη: Στρατηγική προτεραιότητα η ενίσχυση της θέσης της Ελλάδας στην ινδική αγορά
- Ιστορική επίσκεψη στην Κίνα πραγματοποιεί ο Βρετανός πρωθυπουργός
- Άσχημα τα νέα για την Ουκρανία και την Ευρωπαϊκή Ένωση – Ο Μερτς ήταν ξεκάθαρος
- Συνέλαβαν αλλοδαπό για επίθεση κατά ζευγαριού σε ΑΤΜ στο κέντρο της Αθήνας
ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ
Κάθε μέρα μαζί
ΚΑΙΡΟΣ
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
ΓΙΟΡΤΗ
ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΕΟΥΣ
ΚΟΜΙΣΙΟΝ
ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ
ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
ΑΘΗΝΑ









