Το κύμα καύσωνα είναι το χειρότερο που καταγράφεται στη Βικτόρια, τη δεύτερη πολυπληθέστερη πολιτεία της Αυστραλίας, μετά από το «Μαύρο Σάββατο» του 2009, όταν πυρκαγιές στοίχισαν τη ζωή σε 173 ανθρώπους, και δεν αναμένεται να υποχωρήσει πριν από το σαββατοκύριακο, σύμφωνα με τις αρχές.
«Είμαστε τώρα στην πέμπτη ημέρα ενός σοβαρού προς έντονου κύματος καύσωνα εδώ στη Βικτόρια και αρχίζουμε να βλέπουμε κάποιον από αυτόν τον αντίκτυπο», δήλωσε ο Επίτροπος Διαχείρισης Εκτάκτων Καταστάσεων στη Βικτόρια Τιμ Γουέιμπους.
Σε πόλεις στην περιοχή Μαλί οι θερμοκρασίες έφθασαν τους 48,9 βαθμούς Κελσίου, η υψηλότερη θερμοκρασία που έχει καταγραφεί ποτέ στην πολιτεία.
Ο καύσωνας στη Βικτόρια έχει υποχωρήσει ελαφρά σήμερα, ενώ οι βορειότερες περιοχές στο δυτικό τμήμα της πολιτείας της Νέας Νότιας Ουαλίας και το νοτιοδυτικό τμήμα του Κουίνσλαντ κατέγραψαν θερμοκρασίες πάνω από 48 βαθμούς Κελσίου αργά το απόγευμα (τοπική ώρα).
Περίπου 11.000 ακίνητα έχουν μείνει χωρίς ρεύμα στη Βικτόρια, συγκριτικά με 105.000 μία ημέρα νωρίτερα. Οι πυροσβέστες προσπαθούσαν να κατασβήσουν έξι μεγάλες πυρκαγιές, εκ των οποίων οι τρεις είναι ανεξέλεγκτες.
Πυρκαγιά στο Καρλάιλ Ρίβερ στην περιοχή Οτγουεϊζ έχει κάψει πάνω από 110.000 στρέμματα και έχει καταστρέψει τουλάχιστον 16 κτίρια.
«Αυτή η πυρκαγιά στο Καρλάιλ Ρίβερ κάθε άλλο παρά έχει τελειώσει», δήλωσε ο Κρις Χάρντμαν, αρχιπυροσβέστης της Υπηρεσίας Διαχείρισης Δασικών Πυρκαγιών στη Βικτόρια.
Πολλές κοινότητες στην πολιτεία συνεχίζουν να ανακάμπτουν από μεγάλες πυρκαγιές σε εκτάσεις με χαμηλή βλάστηση στην αρχή του μήνα, που επίσης προκληθήκαν από σοβαρό κύμα καύσωνα. Περισσότερα από 400 σπίτια και 4.000.000 στρέμματα γης έχουν χαθεί μέχρι στιγμής.
Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ / photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ – EPA-AFPI/NEWS LIMITED
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ντ. Μπακογιάννη: Εξελέγη Αντιπρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης
- Αλ. Σδούκου: Κάποιοι παρουσιάζουν ψευδή στοιχεία για τη δημιουργία εντυπώσεων
- Ιράκ: Ο Μαλίκι καταγγέλλει την «κατάφωρη» ανάμιξη του Τραμπ
- Κ. Τσιάρας: Εθνική επιλογή η ενίσχυση των μέτρων βιοασφάλειας χωρίς προσφυγή στον εμβολιασμό
- Θρήνος για τους νεκρούς οπαδούς του ΠΑΟΚ -Στην Τιμισοάρα 200 οπαδοί του δικέφαλου του βορρά, vid
- Μαρινάκης για ευλογιά: Ακολουθούμε αυτό που λένε οι ειδικοί – Δεν υπάρχει εγκεκριμένο εμβόλιο
- Χαλκιδική: Λεωφορείο που μετέφερε μαθητές συγκρούστηκε με βαν – Τρεις τραυματίες
- Ανησυχητική εκτίμηση για τα κρούσματα άνοιας στην Ελλάδα τα επόμενα χρόνια
- ΙΟΒΕ: Η Ελλάδα πρέπει να θωρακιστεί περαιτέρω ενόψει των δυσκολιών που αναπόφευκτα θα έρθουν
- Η ανακοίνωση της Επιθεώρησης Εργασίας για τα εργατικά ατυχήματα στη χώρα μας









