Όπως ανέφερε η Ρωσίδα υπουργός Γεωργίας, Οξάνα Λουτ, την οποία επικαλείται το RT, η Ρωσία θέλει να είναι ένας αξιόπιστος εταίρος στην παγκόσμια αγορά τροφίμων και γεωργίας και να βοηθήσει άλλα έθνη να διασφαλίσουν την γεωργική τους ασφάλεια.
Η Μόσχα είναι έτοιμη να ξεπεράσει το απλό εμπόριο σιτηρών και λιπών και ελαίων και να ξεκινήσει κοινά αγροτεχνολογικά έργα με τους εταίρους της, τόνισε στο Παγκόσμιο Φόρουμ Σιτηρών και Οσπρίων 2026 στο Ντουμπάι την περασμένη Τρίτη.
Η Ρωσική Ομοσπονδία φέρεται να παραμένει ένας από τους μεγαλύτερους παραγωγούς και εξαγωγείς σιτηρών στον κόσμο, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Γεωργίας. Τα τελευταία πέντε χρόνια, η Ρωσία εξήγαγε σιτηρά και όσπρια σε συνολικά 115 χώρες, όπως τονίζεται.
Η Ρωσία σχεδιάζει να αυξήσει τις εξαγωγές σιτηρών σε 55 εκατομμύρια τόνους φέτος και να φτάσει τα 80 εκατομμύρια τόνους έως το 2030, σύμφωνα με την υπουργό.
«Ο τελικός μας στόχος είναι να διασφαλίσουμε την παγκόσμια επισιτιστική ασφάλεια και να ενισχύσουμε την θέση του έθνους μας στον κόσμο», δήλωσε στο φόρουμ, σύμφωνα πάντα με το ρωσικό μέσο.
Να λοιπόν που η Ρωσία αποκτά τεράστιο ρόλο στον πλανήτη.
Πώς θα την σταματήσουν οι εχθροί της;
photo αρχείου ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA-REUTERS POOL
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ενεργειακές εγκαταστάσεις πλήττονται – Η Ρωσία προειδοποιεί για όλο αυτό που συμβαίνει
- Ρομπότ-δρομέας ξεπέρασε σε ταχύτητα τους περισσότερους ανθρώπους (BINTEO)
- Το 75% των επαγγελματιών του μάρκετινγκ έχει υιοθετήσει το ΑΙ, σύμφωνα με έρευνα
- Σουηδός υπήκοος εκτελέστηκε σήμερα στο Ιράν, δηλώνει η υπουργός Εξωτερικών της Σουηδίας
- Το ΥΠΕΝ παραχωρεί στο υπ. Προστασίας του Πολίτη έκταση για τη δημιουργία Σχολής Δοκίμων Αστυφυλάκων
- Αναβαθμίστηκαν λειτουργίες στο Πληροφοριακό Σύστημα της Επιθεώρησης Εργασίας, σε εφαρμογή του ν. 5239/2025
- Π. Κουκουλόπουλος: Θα υπηρετήσω με όλες μου τις δυνάμεις αυτή την αποστολή
- Δυνατές εκρήξεις στο Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας
- Μουσική εμπειρία από την ΚΟΘ στο Σπήλαιο Πετραλώνων με όργανα από τη νεολιθική εποχή μέχρι σήμερα
- Έντονη ανησυχία του κλάδου των βενζινοπωλών για τις οικονομικές επιπτώσεις









