Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν δήλωσε σήμερα ότι η εμπορική συμφωνία ελεύθερων συναλλαγών, την οποία συνήψε με την Ινδία, θα επιτρέψει να δημιουργηθεί μια «ζώνη ελεύθερου εμπορίου 2 δισεκατομμυρίων ανθρώπων» (Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερες λεπτομέρειες).
«Η Ευρώπη και η Ινδία έγραψαν ιστορία σήμερα. Συνάψαμε τη μητέρα όλων των συμφωνιών. Δημιουργήσαμε μια ζώνη ελεύθερου εμπορίου δύο δισεκατομμυρίων ανθρώπων, από την οποία θα επωφεληθούν και οι δύο πλευρές», έγραψε η φον ντερ Λάιεν στο X.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΕ, η εν λόγω συμφωνία προβλέπει δραστική μείωση των ινδικών δασμών σχεδόν στο σύνολο των ευρωπαϊκών εισαγωγών, ιδιαίτερα των δασμών στα οχήματα, το κρασί και τα ζυμαρικά.
Οι ινδικοί δασμοί στα οχήματα πρόκειται έτσι να μειωθούν από 110% σε 10%, αυτοί στα κρασιά να μειωθούν από 150% σε 20% ενώ αυτοί στα ζυμαρικά ή τη σοκολάτα, που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στο 50%, θα καταργηθούν τελείως, σύμφωνα με τις Βρυξέλλες, οι οποίες υπολογίζουν σε 4 δισεκατομμύρια ευρώ το ετήσιο ποσό μείωσης των δασμών που καταβάλλουν.
Να, λοιπόν που σιγά-σιγά η όλος ο πλανήτης έρχεται πιο κοντά.
Εν μέσω ραγδαίων εξελίξεων στον πλανήτη, οι ζώνες ελεύθερων συναλλαγών ενδέχεται στο τέλος να αποτελέσουν την βάση, προκειμένου να περάσει ο πλανήτης στην νέα ψηφιακή εποχή παγκόσμιας διακυβέρνησης.
Μοναδικός «αστερίσκος» το τι θα γίνει με την Ρωσία, καθώς οι διεθνιστές δεν την θέλουν -υπό την τωρινή ηγεσία του Βλαντίμιρ Πούτιν- αλλά και η δεξιά τάξη πραγμάτων δεν είναι σίγουρη ότι την ελέγχει πλήρως.
Το όραμα της μεγάλης πάντως Ευρασίας προχωρά (Ευρώπη-Ινδία) και θα γιγαντωθεί άπαξ και βρεθεί λύση και σε σχέση με την Μόσχα. Στην συνέχεια η Ασία μπορεί να γίνει Άφρο-Ευρασία, να έρθει κοντά με το δυτικό ημισφαίριο των ΗΠΑ του Ντόναλντ Τραμπ κοκ.
Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/photo EPA-EPA
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- ΟΠΕΚΕΠΕ – ΑΑΔΕ: Ανακτήθηκαν 1,2 εκατ. ευρώ για αχρεωστήτως καταβληθείσες ενισχύσεις σε παραγωγούς το 2025
- Ο Τραμπ δείχνει σε σπάνιο ΒΙΝΤΕΟ πώς έμοιαζε πριν από πολλές δεκαετίες η Νέα Υόρκη
- ΠΑΣΟΚ: Η Κομισιόν αποκαλύπτει την κυβερνητική αναποτελεσματικότητα στη διαχείριση της ευλογιάς
- Έρχεται το 1ο Συνέδριο Αρτοποιών Αττικής, στην Αθήνα, την 1η Φεβρουαρίου
- Η Πρωθυπουργός της Ιαπωνίας προειδοποιεί ΗΠΑ και Ταϊβάν: «Αν κάτι σοβαρό συμβεί, τότε…»
- Τζέιμς Κάμερον: Η νέα ημερομηνία πρεμιέρας της ταινίας για την περιοδεία της Μπίλι Άιλις
- Επιμελητήριο Αχαΐας: Απόλυτη προτεραιότητα για τις επιχειρήσεις η ενημέρωση για τα επιδοτούμενα προγράμματα
- Ο Χάρι Στάιλς ανάμεσα στους παρουσιαστές της 68ης τελετής των βραβείων Grammy
- Σουηδία: Η κυβέρνηση θέλει να επιτρέπεται η φυλάκιση από την ηλικία των 13 ετών για βαριά εγκλήματα
- Εισαγγελική έρευνα για το ατύχημα με τέσσερις τραυματίες κατά τη σύνδεση αγωγού της ΕΥΑΘ
Κύρια Θέματα









