Όπως δήλωσε ο Ρώσος πρέσβης στην Βενεζουέλα, Σεργκέι Μελίκ-Μπαγκντασάροφ, στο τηλεοπτικό κανάλι Rossiya 24, που το επικαλείται το TASS, η Μόσχα και το Καράκας συνεχίζουν την στρατιωτικο-τεχνική συνεργασία και οι δεσμεύσεις εκπληρώνονται πλήρως.
«Η στρατιωτικο-τεχνική συνεργασία συνεχίζεται. Δεν έχει ακυρωθεί και συνεχίζουμε να εκπληρώνουμε όλες τις υποχρεώσεις μας στο ακέραιο», δήλωσε ο διπλωμάτης.
Πρόσθεσε ότι «η συνεργασία στον στρατιωτικό-τεχνικό τομέα δεν διαφέρει πολύ από την συνεργασία σε άλλον τομέα». Απαντώντας σε επόμενη ερώτηση, ο πρέσβης επιβεβαίωσε ότι η ανάγκη για συντήρηση ρωσικών οπλικών συστημάτων στη Βενεζουέλα θα συνεχιστεί για τις επόμενες δεκαετίες. «Απολύτως», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Μελίκ-Μπαγντασάροφ.
Όλα δείχνουν πως η ρωσική παρουσία θα συνεχιστεί στην Βενεζουέλα παρά την πρόσφατη σύλληψη του Νικολάς Μαδούρο από τις ΗΠΑ του Ντόναλντ Τραμπ.
Υπάρχει άραγε σχετική συνεννόηση μεταξύ Μόσχας και Ουάσινγκτον;
photo ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA-EPA
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ξεπέρασαν τους 300 οι τραυματίες Αμερικανοί στρατιωτικοί στον πόλεμο με το Ιράν
- Η διαδικτυακή πλατφόρμα της Επιτροπής επλήγη από κυβερνοεπίθεση στις 24 Μαρτίου
- Η Ρωσία θα απαγορεύσει τις εξαγωγές βενζίνης από την 1η Απριλίου για να συγκρατήσει τις τιμές
- Θεσσαλονίκη: Κακουργηματική δίωξη στους 2 μασέρ μετά από την καταγγελία 19χρονου πελάτη
- Χιλιάδες σπίτια χωρίς ρεύμα στη Σλοβενία εξαιτίας ισχυρότατων καταιγίδων και ανέμων
- Αθώα λόγω αμφιβολιών η 77χρονη που κατηγορείτο ότι χτύπησε τον 82χρονο σύζυγό της στη Θεσσαλονίκη
- Ποιούς χαρακτήρισε ο Τραμπ «τρομοκράτες» μιλώντας σε αγρότες και κτηνοτρόφους (video)
- Ανησυχητικά στοιχεία: Αυξήθηκαν οι κλήσεις στη γραμμή SOS 1056 για παιδιά που κάνουν χρήση ναρκωτικών
- Δ. Κουτσούμπας: Καμιά εμπλοκή, καμιά συμμετοχή στον πόλεμο – Εδώ και τώρα μέτρα για ανακούφιση του λαϊκού εισοδήματος
- Ούτε οι μεγάλες χαλυβουργίες του Ιράν γλίτωσαν από τους βομβαρδισμούς – Τι μεταδίδουν ιρανικά ΜΜΕ (BINTEO)









