Οι Ευρωπαίοι δείχνουν να σκέφτονται την επαναπροσέγγιση με την Ρωσία, αλλά εντός της Ρωσικής Ομοσπονδίας υπάρχουν δεύτερες σκέψεις.
Σύμφωνα με όσα γράφονται και λέγονται, πλανάται το ερώτημα, αν πράγματι πρέπει η Ρωσία να ασχοληθεί με την νέα τάση, κατά την οποία ηγέτες κρατών όπως η Γερμανία και η Γαλλία, ζητούν τον διάλογο με το Κρεμλίνο.
Η Ρωσία αξιοποιούσε μέχρι στιγμής την άκαμπτη στάση της Ευρώπης, θέτοντας όλο και περισσότερα εδάφη υπό έλεγχο στο ουκρανικό μέτωπο, ενώ γεωοικονομικά απελευθερώθηκε, συνάπτοντας συμφωνίες με μεγαλύτερες αγορές και ισχυρότερες χώρες, την ώρα που η οικονομία της Γηραιάς Ηπείρου πάει από το κακό στο χειρότερο.
Η στάση Ευρωπαίων ηγετών όλα αυτά τα χρόνια ήταν από εχθρική ως εμμονική.
Η στήριξη στους νεοναζί του Κιέβου, οι οποίοι έσφαζαν ρωσικούς και ρωσόφωνους πληθυσμούς στην Ανατολική Ουκρανία, οι συμφωνίες του Μινσκ, με τις οποίες οι δυτικοευρωπαίοι φαίνεται πως κέρδισαν απλά χρόνο για να οργανώσουν την Ουκρανία εναντίον της Ρωσικής Ομοσπονδίας, η τωρινή στρατιωτική υποστήριξη της κυβέρνησης του Βολοντίμιρ Ζελένσκι, προκειμένου να υπάρχουν αναταραχές κοντά στα ρωσικά σύνορα και τόσα άλλα, λειτουργούν, για την ώρα, ως αποτρεπτικός παράγοντας για την όποια κίνηση καλής θέλησης από την Μόσχα.
Μόνο εάν εισακουστούν οι ρωσικές θέσεις σε σχέση με το μέλλον της Ουκρανίας, μπορεί να υπάρχει έδαφος συνεννόησης.
photo ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA-EPA
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Η απίστευτη ατάκα του Τραμπ για τους…αποτυχημένους! vid
- Επικοινώνησαν ξανά μετά από καιρό Μασκ και Τραμπ;
- Η επόμενη μέρα του ελληνικού βαμβακιού – Ποιότητα, εξωστρέφεια και βιωσιμότητα για έναν στρατηγικό κλάδο
- Επίθεση με drones στο λιμάνι Σαλάλα του Ομάν
- ΒΙΝΤΕΟ: Οι κάτοικοι του Νότινγκ Χιλ προσλαμβάνουν σεκιούριτι…για να ελέγξουν τους ινφλουένσερς!
- Τραμπ: Σειρά έχει η Κούβα – Vid
- Βουλή: Κατατέθηκε το νομοσχέδιο για το Κοινωνικό Κλιματικό Ταμείο – Τι προβλέπει
- Αλ. Τσίπρας: Μέτρα για την αντιμετώπιση της ακρίβειας – Επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη για την διαφθορά
- Η απλή αλήθεια για την ενέργεια: Πως η γεωπολιτική κλιμάκωση μετατρέπεται σε ανασφάλεια
- Ακόμα μία χώρα έκλεισε συμφωνία με το Ιράν για τα Στενά του Ορμούζ









