Ο Γουίτκοφ και ο γαμπρός του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, ο Τζάρεντ Κούσνερ, πρόκειται να συναντηθούν αργότερα σήμερα στη Μόσχα με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν για να συζητήσουν τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία.
Το Κρεμλίνο επεσήμανε ότι στη συνέχεια θα ενημερώσει τους δημοσιογράφους για τις συνομιλίες.
Ο Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε ότι οι δύο Αμερικανοί απεσταλμένοι θα φτάσουν στη Μόσχα κάποια στιγμή μετά τις 18:00- 19:00 (ώρα Ελλάδας) και θα συναντηθούν με τον Ρώσο πρόεδρο.
«Θα συνεχιστεί η συζήτηση για τη διευθέτηση του ουκρανικού ζητήματος και για άλλα σχετικά θέματα», πρόσθεσε ο Πεσκόφ.
Λίγο νωρίτερα από το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός ο Γουίτκοφ είχε επισημάνει: «Πιστεύω ότι μένει να διευθετηθεί μόνο ένα σημείο, έχουμε συζητήσει πολλές εκδοχές αυτού του σημείου και αυτό σημαίνει ότι μπορεί να διευθετηθεί. Αν και οι δύο πλευρές θέλουν να το επιλύσουν, θα το επιλύσουμε».
Ερωτηθείς αν το Κρεμλίνο συμμερίζεται την αισιοδοξία του Γουίτκοφ, ο Πεσκόφ απάντησε: «Δεν θα θέλαμε να σχολιάσουμε την τρέχουσα κατάσταση των διαπραγματεύσεων, κυρίως ενόψει της άφιξης του Γουίτκοφ στη Μόσχα και της συνάντησής του με τον Πούτιν».
Εξάλλου πρόσθεσε: «Είναι ξεκάθαρο ότι ο Ρώσος πρόεδρος εκτιμά πολύ τις ειρηνευτικές προσπάθειες του προέδρου Τραμπ προσωπικά και της ομάδας του, περιλαμβανομένου του ειδικού απεσταλμένου Γουίτκοφ (…) Χαιρετίζουμε αυτές τις προσπάθειες και την αποτελεσματικότητά τους».
ΑΠΕΜΠΕ – ΑΠΕΜΠΕ-EPA-EPA photo
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ευλογιά αιγοπροβάτων: Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη στο Μαξίμου
- Πλημμύρες: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύσσεται ο Δήμος Γλυφάδας
- Φιλού: Η απίθανη γάτα που κατάφερε να επιστρέψει σπίτι της πέντε μήνες μετά διανύοντας 250 χλμ
- Εξαπλώνεται το κακό με τα τρένα στην Ισπανία! Νέο ατύχημα μέσα σε λίγα 24ωρα
- Συνεδρίασε η Επιτροπή Εκτίμησης Κινδύνου – Πώς θα εξελιχθούν τα καιρικά φαινόμενα
- Δρόμοι -“ποτάμια” και απεγκλωβισμοί οδηγών χθες στον Ωρωπό – Επιχείρηση διάνοιξης του παραλιακού μετώπου
- Γάζα: Το πέρασμα της Ράφα θα επαναλειτουργήσει την επόμενη εβδομάδα
- Μαξίμου: Επίκειται νέα συνάντηση του πρωθυπουργού με τους κτηνοτρόφους
- ΑΑΔΕ: Η μαζική αλλαγή που αφορά 1,9 εκατ. ΑΦΜ – Τι θα ισχύσει
- Εικόνες αποκάλυψης στην Αττική: Η κακοκαιρία “ισοπέδωσε” γειτονιές σε Άνω Γλυφάδα και Βούλα









