Εκλογές στην Ουγκάντα: Ο γιος του Μουσέβενι θέλει να σκοτώσει τον “μπαμπουίνο” αντίπαλο του πατέρα του

Ο Μουχούζι Καϊνερουγκάμπα είναι γνωστός για τα προκλητικά σχόλια και τις αναρτήσεις του, που συχνά προκαλούν διπλωματικές εντάσεις

Ο αρχηγός του στρατού της Ουγκάντας και γιος του προέδρου Γιοουέρι Μουσέβενι εξέφρασε την πρόθεσή του να σκοτώσει τον ηγέτη της αντιπολίτευσης Μπόμπι Γουάιν σε μήνυμά του που δημοσιεύτηκε χθες, Δευτέρα, το βράδυ στο X, λίγες ημέρες μετά την επανεκλογή του πατέρα του, την Πέμπτη, για έβδομη θητεία.

«Έχουμε σκοτώσει 22 τρομοκράτες από το NUP (Πλατφόρμα Εθνικής Ενότητας, το κόμμα του Μπόμπι Γουάιν). Προσεύχομαι ο Καμπόμπι (το ψευδώνυμο που έδωσε στον Γουάιν) να είναι ο 23ος», έγραψε ο Μουχούζι Καϊνερουγκάμπα, σε μια σειρά μηνυμάτων που ήταν τόσο επιθετικά όσο και μυστηριώδη.

«Εγώ, ο Μουχούζι Καϊνερουγκάμπα, είμαι προφήτης του Παντοδύναμου Θεού. Σας είπα ότι ο Μζι (“ο γέρος”, το ψευδώνυμο του πατέρα του) θα κέρδιζε με τη μεγαλύτερη διαφορά από το 1996 και αυτό συνέβη. Τώρα σας λέω ότι θα ξεφορτωθούμε το NUP από τη χώρα μας σαν να ήταν εφιάλτης», συνέχισε.

Και ο γιος του Γιοουέρι Μουσέβενι, ο οποίος φιλοδοξεί να τον διαδεχθεί, ευχαρίστησε τον Θεό που «εισάκουσε την προσευχή του» επειδή «όλοι οι Ουγκαντέζοι θα πιστέψουν ότι εγώ είμαι η ανάσταση και η ζωή», ενώ χλεύασε τη μύτη του Μπόμπι Γουάιν και τον χαρακτήρισε «μπαμπουίνο».

«Απαλλάσσω τον σεβάσμιο πατέρα μου από (την ευθύνη για) αυτό που πρόκειται να κάνω στον Καμπόμπι», πρόσθεσε ο Μουχούζι Καϊνερουγκάμπα, ο οποίος είχε παραμείνει εντυπωσιακά σιωπηλός κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας.

Ο πρώην ηγέτης των ανταρτών Γιοουέρι Μουσέβενι, 81 ετών, κέρδισε μια έβδομη συνεχόμενη θητεία με 71,65% των ψήφων, σύμφωνα με τα τελικά αποτελέσματα των προεδρικών εκλογών που δημοσιεύθηκαν το Σάββατο από την εκλογική επιτροπή.

Ο Μπόμπι Γουάιν, στον οποίο αποδίδεται το 24,72% των ψήφων και ο οποίος εξέφρασε την «πλήρη απόρριψη των στημένων αποτελεσμάτων», δήλωσε ότι κρύβεται ύστερα από έφοδο των δυνάμεων ασφαλείας στο σπίτι του.

Σήμερα κατήγγειλε τις «απειλές θανάτου» από τον Μουχούζι Καϊνερουγκάμπα και κάλεσε τους στρατιώτες που βρίσκονται στο σπίτι του από το βράδυ της Πέμπτης να «φύγουν» από εκεί.

«Η σύζυγός μου και η οικογένειά μου δεν είναι ασφαλείς. Πεινάνε επειδή αυτοί οι εγκληματίες τους εμποδίζουν να προμηθευτούν τρόφιμα. Ελευθερώστε την Ουγκάντα τώρα», είπε.

Τα αποτελέσματα των εκλογών απορρίφθηκαν από την αντιπολίτευση και επικρίθηκαν από παρατηρητές και ΜΚΟ, οι οποίοι επεσήμαναν τη διακοπή του διαδικτύου για αρκετές ημέρες και την καταστολή της αντιπολίτευσης.

(ΑΠΕ -ΜΠΕ / photo: ΑΠΕ -ΜΠΕ / EPA – TASS)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί