«Αποδοκιμάζουμε τις επιθέσεις κατά πολιτικών πλοίων ελληνικών συμφερόντων», ανέφερε η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Λάνα Ζωχιού, στην τακτική ενημέρωση των διπλωματικών συντακτών, προσθέτοντας πως «θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια των πληρωμάτων και ενδέχεται να αποβούν επιζήμιες για το περιβάλλον».
Όπως σημείωσε, από την ενημέρωση που υπάρχει από το υπουργείο Ναυτιλίας, επιβεβαιώνεται ότι στο πλήρωμα του ενός πλοίου είναι δύο Έλληνες, είναι καλά στην υγεία τους και δεν υπήρξε τραυματισμός.
«Η Ελλάδα ως ναυτικό έθνος αποδίδει ιδιαίτερη σημασία στη θαλάσσια ασφάλεια. Παραμένουμε προσηλωμένοι στο Διεθνές Δίκαιο και το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας, περιλαμβανομένης της ελευθερίας της ναυσιπλοΐας. Το θέμα θα το θέσει ο υπουργός Εξωτερικών στους Ευρωπαίους εταίρους του», τόνισε.
Την ίδια στιγμή ρωσικά ΜΜΕ, επικαλούμενα ανακοίνωση του ρωσικού Υπουργείου Άμυνας, μεταδίδουν πως ουκρανικά drones χτύπησαν ένα πλοίο ελληνικών συμφερόντων.
Το δεξαμενόπλοιο Matilda, που έπλεε υπό μαλτέζικη σημαία, δέχθηκε επίθεση από δύο ουκρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη (UAV) στις 13 Ιανουαρίου στη Μαύρη Θάλασσα, ανακοίνωσε το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας.
Με πληροφορίες από ΑΠΕΜΠΕ – ΑΠΕΜΠΕ-EPA-EPA photo αρχείου
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Νέα σημαντική ανακάλυψη από ομάδα ερευνητών: Οι Ρωμαίοι έβρισκαν χρυσό μέσω του νερού στα Πυρηναία
- Φεστιβάλ των Φαναριών: Στην Ασία γιορτάζουν το τέλος της Κινεζικής Πρωτοχρονιάς, vid
- Φρουροί της Επανάστασης: «Ο εχθρός δεν θα είναι ασφαλής πουθενά στον κόσμο»
- Σε “αυτοσυγκράτηση” καλεί ο ΟΗΕ Χεζμπολάχ και Ισραήλ
- ΗΠΑ: Οι τέσσερις στόχοι για τον πόλεμο με το Ιράν
- Μουντιάλ 2026: Εκνευρισμός για τις αστρονομικές τιμές των εισιτηρίων – 8.000 δολάρια ο τελικός
- Φορτηγό ψεκασμού ασφάλτου διορθώνει λακκούβες του δρόμου μέσα σε λίγα λεπτά, vid
- Κλιμάκωση και στον Λίβανο: Τουλάχιστον 52 νεκροί και πάνω από 150 τραυματίες εξαιτίας ισραηλινών βομβαρδισμών
- Τέσσερα ελληνικά F-16 προσγειώθηκαν στην Κύπρο
- Συνελήφθη 33χρονη για την δολοφονία 93χρονου στην Αθήνα και για κλοπή σε βάρος 59χρονου στην Κηφισιά









