Ο πρώην Υπουργός Ενέργειας επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, που ήρθε ξανά στο προσκήνιο λόγω του βιβλίου του Αλέξη Τσίπρα, ανέφερε εμμέσως πλην σαφώς πως θα μπορούσε ο ίδιος να… διεκδικήσει την πρωθυπουργία.
«Ο Αλέξης Τσίπρας δεν μπορεί να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τον Κυριάκο Μητσοτάκη . Δεν είναι δίλημμα το Μητσοτάκης ή Τσίπρας, η άλλη λύση είμαι εγώ. Γιατί όχι;».
«Ο Τσίπρας μπερδεύει τη νέα Ρωσία με την παλιά Σοβιετική Ένωση. Ξέρω πολύ καλά τι είναι ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ και τι είναι ο Βλαντίμιρ Πούτιν. Ξέρω πως δεν έχουν σηκώσει τείχη με το σοβιετικό παρελθόν».
«Είμαι καταζητούμενος στην Ουκρανία», είπε σε άλλο σημείο, αναφερόμενος στη «νύχτα δολοφονιών» κατά τα αιματηρά γεγονότα του 2014 στην Ουκρανία.
Ο κ. Λαφαζάνης αποκάλυψε πως υπήρχε συμφωνία με τη Μόσχα με ευνοϊκούς για την Ελλάδα όρους για αγωγό φυσικού αερίου στη Θράκη, η οποία «θάφτηκε» από το πολιτικό κατεστημένο της Ελλάδας:
«Υπήρχε έτοιμη συμφωνία για αγωγό φυσικού αερίου μέσω Θράκης, με ισότιμη ιδιοκτησία Ελλάδας–Ρωσίας (50-50).
Η Ελλάδα θα είχε 300-400 εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο και γεωπολιτική συνεργασία με τη Ρωσία. Θα είχε γίνει πραγματικός κόμβος, όχι όπως τώρα που φέρνουν το LNG το αμερικανικό.
Δεν ζήτησα να μας ξεπληρώσει το χρέος ο Πούτιν, αλλά ζήτησα μία «ανάσα». Ο αγωγός όμως, μόλις έφυγα εγώ, ενταφιάστηκε. Έσκισαν τη συμφωνία και εξαπατήσανε τη Ρωσία.
Όλη η πολιτική τάξη των πραγμάτων διαποτισμένη από ένα γελοίο αντιρωσικό πνεύμα δεν έβλεπε το συμφέρον της χώρας».
ΑΠΕΜΠΕ-EPA-EPA photo
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Αυτούς στέλνει ο Τραμπ σήμερα στη Ρωσία για να δουν τον Πούτιν
- «Βόμβα» των Ρώσων για την Γαλλία! Η κίνηση που φέρνει πιο κοντά πιθανή μεγάλη σύγκρουση
- Εθνική Οδός: Κλειστό παραμένει το ρεύμα προς Αθήνα στα Μάλγαρα
- Κυβέρνηση για αγροτικές επιδοτήσεις: «Θα διαχωρίζεται πλέον η ήρα από το στάρι»
- Υπεγράφη η έγκριση του Εθνικού Χάρτη Εκτίμησης Κινδύνου Δασικών Πυρκαγιών
- Ναύαρχος διέταξε δεύτερο πλήγμα των ΗΠΑ εναντίον σκάφους ανοικτά της Βενεζουέλας
- Χειροπέδες σε 16χρονο μοτοσικλετιστή με κλεμμένη μηχανή – Πρόστιμα άνω των 11.000 ευρώ
- Αγρότες και κτηνοτρόφοι της Αχαΐας προγραμματίζουν κινητοποιήσεις
- Πολωνοί και Τσέχοι μισθοφόροι έγιναν στόχος των ρωσικών δυνάμεων
- Νέα επίθεση σε πλοίο κοντά στις τουρκικές ακτές! Συναγερμός στη Μαύρη Θάλασσα









