«Οι σκέψεις μας συνεχίζουν να βρίσκονται στις οικογένειες των ομήρων και καλούμε σε άμεση απελευθέρωσή τους. Την ίδια στιγμή, η αύξηση των περιστατικών αντισημιτισμού, όπως η πρόσφατη επίθεση στο Μάντσεστερ, απαιτεί συλλογική δράση», σημειώνει.
«Δύο χρόνια μετά τις επιθέσεις της 7ης Οκτωβρίου, στη Λωρίδα της Γάζας συντελείται ανθρωπιστική καταστροφή χωρίς προηγούμενο». «Κάνουμε έκκληση για άμεση επίτευξη συμφωνίας εκεχειρίας και μαζική και απρόσκοπτη παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας», επισημαίνει και προσθέτει:
«Το Σχέδιο του Αμερικανού Προέδρου Donald Trump είναι μια απτή ευκαιρία τερματισμού των εχθροπραξιών. Και θα μπορούσε να αποτελέσει τη βάση για την άμεση έναρξη της ειρηνικής πολιτικής διαδικασίας που θα οδηγήσει στη λύση των δύο κρατών στη βάση του Διεθνούς Δικαίου και των σχετικών Ψηφισμάτων του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, ώστε να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για βιώσιμη ειρήνη και ευημερία σε όλη τη Μέση Ανατολή».
«Χαιρετίζουμε τον καίριο διαμεσολαβητικό ρόλο της Αιγύπτου και του Κατάρ με στόχο την επίτευξη διαρκούς και βιώσιμης εκεχειρίας».
«Η Ελλάδα, ως αξιόπιστος συνομιλητής των εμπλεκομένων μερών, είναι έτοιμη να συμβάλλει στις διπλωματικές προσπάθειες για τον τερματισμό του πολέμου και την ειρήνευση στη Μέση Ανατολή», καταλήγει.
ΑΠΕΜΠΕ – ΦΩΤΟ:Eurokinissi
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ιράν: Δύο Φρουροί της Επανάστασης σκοτώθηκαν σε επίθεση
- Το τελευταίο κεφάλαιο της ζωής του Όζι Όσμπορν στο ντοκιμαντέρ «Ozzy: No Escape from Now»
- Στοιχεία – σοκ: Το 7% του πληθυσμού της χώρας αντιμετώπισε πέρυσι μέτρια ή σοβαρή ανεπάρκεια τροφής
- ΔΥΠΑ: Ξεκινούν 8/10 οι αιτήσεις για τον Δ΄ κύκλο του προγράμματος επιχειρηματικότητας ανέργων
- Σδούκου: «Καλά ξεμπερδέματα σε ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Αριστερά»
- Τρομερό αλλά πραγματικό! Τι παρατηρείται στην Ευρώπη αλλά όχι στην Ελλάδα
- Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 42χρονη που κατείχε ναρκωτικά για λογαριασμό 47χρονου κρατούμενου
- Θεσσαλονίκη: Δωρεάν ξεναγήσεις στις βίλλες – μνημεία της Βασιλίσσης Όλγας
- Κόντρα στη Βουλή για το εργασιακό νομοσχέδιο – Ζητούν την απόσυρσή του
- ΕΟΤ: Οι διακοπές εμπειρίας στην Ελλάδα προκαλούν το ενδιαφέρον των Βρετανών