Κληρώθηκαν ενώπιον της Ολομέλειας της Βουλής τα μέλη του Δικαστικού Συμβουλίου, μετά την απόφαση της Ολομέλειας στις 22 Ιουλίου 2025, για την άσκηση ποινικής δίωξης κατά του πρώην υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Κώστα Αχ. Καραμανλή, σχετικά με το «τραγικό δυστύχημα, που έλαβε χώρα στις 28/02/2023 στην περιοχή Ευαγγελισμός Τεμπών Λάρισας», για την ενδεχόμενη τέλεση από τον ως άνω πρώην υπουργό του αδικήματος «της παράβασης καθήκοντος (259 ΠΚ) και ειδικότερα της κατά το χρονικό διάστημα από τον Σεπτέμβριο 2021 έως και τις 28.2.2023, κατά παράβαση του άρθρου 40 παρ.3 του νόμου 4974/2022 και προς τον σκοπό πρόκλησης οικονομικής βλάβης στην ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία “Οργανισμός Σιδηροδρόμων Ελλάδος ΑΕ”», κατά την άσκηση των καθηκόντων του.
Τακτικά μέλη του Δικαστικού Συμβουλίου αναδείχθηκαν πέντε δικαστικοί, τρεις εκ του Αρείου Πάγου και δύο εκ του Συμβουλίου Επικρατείας. Συγκεκριμένα, κληρώθηκαν η κ. Μπλέτα Στυλιανή (ΑΠ), ο κ. Γιαρένης Ηλίας (ΑΠ), η κ. Νάκου Κωνσταντίνα (ΑΠ), η κ. Σδράκα Αγορίτσα (ΣτΕ) και ο κ. Σύμπλης Ιωάννης (ΣτΕ).
Αναπληρωματικά μέλη του Δικαστικού Συμβουλίου αναδείχθηκαν τρεις δικαστικοί, δύο από τον ΑΠ και ένας από το ΣτΕ. Συγκεκριμένα, κληρώθηκαν ο κ. Αποστολόπουλος Ιωάννης (ΑΠ), η κ. Γκουδή-Νινέ Παναγιώτα (ΑΠ) και ο κ. Σπαχής Οδυσσέας (ΣτΕ).
Τέλος, εκ της της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου, αναδείχθηκε ως ασκούσα καθήκοντα εισαγγελέα του Δικαστικού Συμβουλίου η κ. Ζάκα Παγώνα και ως αναπληρωτής της ο κ. Σοφουλάκης Κωνσταντίνος.
(ΑΠΕ -ΜΠΕ / photo: eurokinissi)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Η Φον ντερ Λάιεν πρότεινε το 19ο πακέτο αντιρωσικών κυρώσεων
- Σκότωσαν τον πιθανό μελλοντικό πρόεδρο των ΗΠΑ; «Βόμβα» από Τραμπ – Video
- Λέει ψέματα η Τεχνητή Νοημοσύνη; Μελέτη δείχνει ότι τα chatbots εξαπατούν σκόπιμα τους χρήστες
- Σεντζέν: Η πόλη στην οποία υπάρχουν κάθε λογής ρομπότ και drones παντού, video
- Πειραιάς – Ραφήνα: Ακυρώσεις και τροποποιήσεις δρομολογίων λόγω θυελλωδών ανέμων στο Αιγαίο
- Λαβρόφ και Ρούμπιο πρόκειται να συναντηθούν στη Νέα Υόρκη
- Ευλογιά αιγοπροβάτων: Νέα έκτακτα μέτρα σε μονάδες – Αγωνία για πιθανά «lockdown»
- Βουλευτής ΠΑΣΟΚ μετά τις φήμες για μεταγραφή στη ΝΔ: «Αυτά τα ξεφτιλίκια δεν τα κάνω»
- Συνελήφθη δραπέτης των αγροτικών φυλακών Τίρυνθας
- Της απαγόρευσαν να υψώσει την ελληνική σημαία στην Ακρόπολη! Σοκάρει η καταγγελία γυναίκας, video
Κύρια Θέματα


















ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ
Κάθε μέρα μαζί

ΑΚΤΟΠΛΟΪΚΑ

ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ

ΠΛΟΙΑ

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

ΔΥΠΑ

ΑΓΡΟΤΕΣ

ΠΑΤΡΑ

ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
