Η δράση, η οποία εντάχθηκε σε πρόγραμμα του ΕΣΠΑ από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, έχει στόχο στην απόδοση του δημόσιου χώρου στους δημότες και επισκέπτες, δημιουργώντας έναν σύγχρονο, ασφαλή και φιλόξενο χώρο οικονομικής, ψυχαγωγικής και τουριστικής δραστηριότητας.
Στο πλαίσιο των παρεμβάσεων προβλέπονται η αύξηση του κοινόχρηστου χώρου, η αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση με νέα δάπεδα, φωτισμό, πράσινο και αστικό εξοπλισμό, ο βιοκλιματικός σχεδιασμός και η βελτίωση της θερμικής άνεσης, καθώς και η εξασφάλιση της προσβασιμότητας για όλους. Προβλέπεται επίσης η δημιουργία μνημειακού τοπόσημου που θα αναδεικνύει τη συνύπαρξη Αριστοτέλη και Μεγάλου Αλέξανδρου.
«Η συγκεκριμένη δράση έρχεται να λειτουργήσει απολύτως συμπληρωματικά με το ήδη εξελισσόμενο έργο του Open Mall και ο βασικός στόχος είναι να δημιουργήσουμε έναν δημόσιο χώρο, ο οποίος να έχει τα χαρακτηριστικά της άνεσης, της λειτουργικότητας, της προσβασιμότητας και της αισθητικής αναβάθμισης. Η νέα πλατεία θα έχει επίσης και ένα ειδικό χαρακτηριστικό: την παρουσίαση, σε κεντρικό σημείο και σε περίοπτη θέση, του συμπλέγματος των δυο σπουδαίων προσωπικοτήτων του αρχαίου ελληνικού κόσμου που ξεκίνησαν από την περιοχή μας, του Αριστοτέλη και του Μέγα Αλεξάνδρου», δήλωσε ο Δήμαρχος Ηρωικής Πόλεως Νάουσας, Νίκος Κουτσογιάννης.
(ΑΠΕ -ΜΠΕ / photo: eurokinissi)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- “Βροχή” οι παραιτήσεις λόγω Έπστιν: Παραιτήθηκε γνωστή Νορβηγή διπλωμάτης
- Τα λαχανικά που μπορείτε να φυτέψετε τον Φεβρουάριο και να “πιάσουν”
- Λύθηκε μυστήριο 150 ετών με τον “Πράσινο Ποταμό” στη Γιούτα που έρεε προς τα πάνω, σε υψόμετρο χιλιάδων μέτρων
- Βενεζουέλα: Αποφυλακίσθηκε ο αντιπολιτευόμενος Χουάν Πάμπλο Γκουανίπα, σύμμαχος της Ματσάδο
- Χαμένο δαχτυλίδι βρέθηκε θαμμένο μετά από 44 χρόνια σε παραλία του Μισισιπή, vid
- Σκάνδαλο Έπσταϊν: Κυβερνητική κρίση στη Βρετανία – Παραιτήθηκε ο προσωπάρχης του Στάρμερ
- Μεγάλη φωτιά σε κτίριο στο κέντρο του Βόλου
- Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες: Σοκαριστική πτώση για την Αμερικανίδα σκιέρ Λίντσεϊ Βον, vid
- Σπάνια πάθηση προκαλεί “κυριολεκτικά” αλλεργία στο κρύο
- Εξιχνιάσθηκε υπόθεση εμπρησμού στα Χανιά – Συνελήφθησαν 3 άτομα









