Τα ρομπότ ενσωματώνονται ολοένα και περισσότερο στην καθημερινή ζωή, αναδιαμορφώνοντας τις βιομηχανίες και τις ροές εργασίας αυτοματοποιώντας τις εργασίες και ενισχύοντας την αποτελεσματικότητα. Τώρα, σε μια σημαντική ανακάλυψη στην Κεράλα, οι ναοί έχουν εισαγάγει τον πρώτο ρομποτικό ελέφαντα για να διεξάγει τελετές με ασφαλή και χωρίς σκληρότητα τρόπο, βοηθώντας τους πραγματικούς ελέφαντες να παραμείνουν με τις οικογένειές τους στη ζούγκλα. Αυτοί οι μηχανικοί ελέφαντες, ύψους 3 μέτρων και βάρους 800 κιλών, είναι κατασκευασμένοι από καουτσούκ, ίνες, μέταλλο, πλέγμα, αφρό και χάλυβα.
Λειτουργώντας με πέντε κινητήρες, ένας μηχανικός ελέφαντας μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν ένας πραγματικός ελέφαντας. Μπορεί να κουνήσει το κεφάλι του, να σηκώσει την προβοσκίδα του, να κινήσει τα αυτιά και τα μάτια του, να κουνήσει την ουρά του, ακόμη και να ψεκάσει νερό. Αυτοί οι μηχανικοί ελέφαντες χρησιμοποιούνται κατά τη διάρκεια πολλών τελετών σε ινδουιστικούς ναούς, παρελαύνοντας μέσα από γεμάτα πλήθη με φώτα που αναβοσβήνουν, τύμπανα που χτυπούν δυνατά και μουσική που σου παίρνει τα αυτιά.
Όχι μόνο αυτό, αλλά μπορούν να σκαρφαλώσουν πάνω τους και μπορεί να τοποθετηθεί κάθισμα στο πίσω μέρος. Οι μηχανικοί ελέφαντες μπορούν να λειτουργήσουν απλώς με ηλεκτρικό ρεύμα και να μεταφερθούν στους δρόμους. Μετακινούνται για πομπές και τελετουργίες.
Περισσότεροι από 2.700 ελέφαντες σε αιχμαλωσία στη χώρα αντιμετωπίζουν συχνά «σοβαρό σωματικό και ψυχολογικό στρες». Παρά το γεγονός ότι είναι ζώα αγέλης, οι ευγενικοί γίγαντες συχνά μένουν μόνοι και αλυσοδεμένοι για μεγάλο μέρος της ημέρας.
Οι ελέφαντες είναι εξαιρετικά έξυπνα, κοινωνικά και δραστήρια άγρια ζώα. Αλλά σε αιχμαλωσία, εκπαιδεύονται να χρησιμοποιούνται σε πομπές ελέγχοντάς τους βίαια σε υπακοή, συμπεριλαμβανομένων των ξυλοδαρμών και της χρήσης όπλων. Υπό αυτές τις άθλιες συνθήκες, πολλοί γίγαντες νιώθουν έντονο στρες και επιτίθενται, συχνά σκοτώνοντας ανθρώπους ή οδηγούς.
Τουλάχιστον 13 μηχανικοί ελέφαντες χρησιμοποιούνται σε ναούς σε όλη τη νότια Ινδία, εκ των οποίων η PETA India συμμετείχε στη δωρεά οκτώ τέτοιων μηχανικών ελεφάντων σε φυσικό μέγεθος σε ναούς στην Καρνατάκα και την Κεράλα, σε αναγνώριση των αποφάσεων των ναών να μην κατέχουν ή να μην ενοικιάζουν ποτέ ζωντανούς ελέφαντες.
photo: pixabay
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Πίεση του Τραμπ στον Ζελένσκι για να τελειώνει το θέμα της Ουκρανίας
- Η αποτίμηση του Πούτιν για το 2025: «Έχουμε το πάνω χέρι στο μέτωπο, η Ουκρανία δεν θέλει ειρήνη» – LIVE
- Έχουν και τα ρομπότ-κούριερ στη Ρωσία τα απρόοπτά τους! ΒΙΝΤΕΟ
- Σε πολύ καλό κλίμα συνεχίζονται οι σχέσεις Ρωσίας-Κίνας προς απογοήτευση των διεθνιστών
- Ο Μάθιου ΜακΚόναχι και η Ζόι Σαλντάνα σε τελικές συζητήσεις για τη νέα ρομαντική κωμωδία «Positano»
- Η διαφορετική χριστουγεννιάτικη κάρτα της Πριγκίπισσας Κέιτ
- Βραζιλία: Ο Λούλα λέει πως θα ασκήσει βέτο σε σχέδιο νόμου για τη μείωση της ποινής του Ζαΐχ Μπολσονάρου
- Νέα στρατιωτικά πλήγματα των ΗΠΑ κατά των λεγόμενων «ναρκωτρομοκρατών»
- Ρώσος διπλωμάτης καλεί τους Φον ντερ Λάιεν και Μερτς να παραιτηθούν
- Ο Τομ Κρουζ χορεύει…με ένα φτυάρι στη νέα του ταινία, vid









