των εργασιών της Ειδικής Προκαταρκτικής Επιτροπής για την διερεύνηση της ενδεχόμενης τέλεσης του πλημμελήματος της παράβασης καθήκοντος από τον πρώην υπουργό υποδομών και Μεταφορών Κώστα Αχ. Καραμανλή σχετικά με την σιδηροδρομική τραγωδία των Τεμπών.
Η συνεδρίαση έχει οριστεί για τις δέκα το πρωί με ημερήσια διάταξη την κατάθεση, συζήτηση και έγκριση του πορίσματος της επιτροπής. Αμέσως μετά το πόρισμα της πλειοψηφίας, με επισυναπτόμενες τις πορισματικές εκθέσεις ή δηλώσεις των κομμάτων της μειοψηφίας, θα κατατεθεί στον πρόεδρο της Βουλής Νικήτα Κακλαμάνη, προκειμένου να οριστεί η ημέρα συζήτησης στην Ολομέλεια, μετά το πέρας της οποίας θα ληφθεί με μυστική ψηφοφορία η σχετική απόφαση.
Η ΝΔ αναμένεται να καταθέσει το πόρισμα όπου θα τεθεί και στην ψηφοφορία για να εγκριθεί κατά πλειοψηφία, ενώ τα κόμματα της αντιπολίτευσης στις πορισματικές τους θέσεις αναμένεται να καταγράψουν την έντονη διαφωνία τους με τις συνοπτικές διαδικασίες εργασιών της Προκαταρκτικής Επιτροπής που ακολουθήθηκαν,επιρρίπτοντας ευθύνες στην πλειοψηφία.
Η σημερινή είναι η τέταρτη συνεδρίαση που πραγματοποιεί η επιτροπή από την ημέρα συγκρότησής της. Κατά την προηγούμενη συνεδρίαση, ο ελεγχόμενος πρώην υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Αχ. Καραμανλής είχε αποστείλει υπόμνημα-δήλωση στην οποία ανέφερε την επιθυμία του για την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης και την απόδειξη της αθωότητάς του με την εκκίνηση της ποινικής δίωξης από την Ολομέλεια, προκειμένου να διενεργηθεί ανάκριση από ανακριτή που θα οριστεί από το Δικαστικό Συμβούλιο, σύμφωνα με το άρθρο 856 παρ. 4 του Συντάγματος, επαναλαμβάνοντας ότι αρνείται ότι έχειτελέσει την διερευνώμενη πράξη της παράβασης καθήκοντος ή οποιαδήποτε άλλη αξιόποινη πράξη σχετικά με την υπόθεση της σιδηροδρομικής τραγωδίας των Τεμπών.
Μετά την κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίαση της επιτροπής αναμένονται δηλώσεις από τα κόμματα.
ΑΠΕΜΠΕ – ΦΩΤΟ:Eurokinissi
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Αυτοκίνητο «τούμπαρε» στο κέντρο της Θεσσαλονίκης – Στο νοσοκομείο ο τραυματίας οδηγός
- Viral έγινε Κινέζος: Πήγε στα πεθερικά να ζητήσει τη νύφη και δεν την γνώρισε! vid
- EEN: Κομβικός ο ρόλος της ναυπηγικής βιομηχανίας στη στρατηγική αυτονομία και ανταγωνιστικότητα της Ευρώπης
- Τραμπ εναντίον «κλιματικής αλλαγής» – Χαμός στις ΗΠΑ
- Ξεκινά η μονοήμερη… «απόβαση» των αγροτών στην Αθήνα
- Λευκορώσος ινφλουένσερ προκαλεί πίνοντας «Kurachino»! Δεν περιμέναμε να το δούμε…vid
- Ινδία-Γαλλία: “Πράσινο φως” από το Νέο Δελχί για την αγορά 114 αεροσκαφών Rafale
- Σπάνιο θέαμα με εκατομ. προβολές: Μαύρος πάνθηρας και λεοπάρδαλη πίνουν νερό δίπλα-δίπλα! vid
- Μετά τον Μητσοτάκη, ο Ερντογάν υποδέχθηκε σε θερμό κλίμα τον Σέρβο πρόεδρο
- Τα καρδιαγγειακά νοσήματα πρώτη αιτία πρόωρου θανάτου στην ΕΕ και στην Ελλάδα
Κύρια Θέματα
ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ
Κάθε μέρα μαζί
ΒΑΜΒΑΚΙ
ΚΑΙΡΟΣ
ΑΣΕΠ
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
ΓΙΟΡΤΗ
ΕΦΚΑ
HELLENIC TRAIN
ΕΛΑΙΟΔΕΝΤΡΑ
ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ
ΔΥΠΑ
ΒΡΟΥΤΣΗΣ









