Αντικείμενο των συζητήσεων που είχαν ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρίστος Δήμας και ο Αναπληρωτής Υπουργός Μεταφορών Κωνσταντίνος Κυρανάκης με τον Ισπανό Υφυπουργό Μεταφορών και Βιώσιμης Κινητικότητας, ήταν το πλαίσιο των υποδομών και των μεταφορών στις δύο χώρες, οι δυνατότητες που υφίστανται για ενδεχόμενη μελλοντική συνεργασία σε συγκεκριμένα έργα, καθώς και ο συντονισμός στα κρίσιμα ζητήματα της νομοθετικής περιόδου 2024 – 2029 στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Επιβεβαιώθηκε, επίσης, η σύμπλευση Ελλάδας και Ισπανίας σε τομείς αερομεταφορών στα ευρωπαϊκά και διεθνή φόρα.
Η ισπανική πλευρά παρουσίασε επενδυτικό ενδιαφέρον για έργα υποδομών και μεταφορών στην Ελλάδα συζητώντας, παράλληλα τη δυνατότητα υπερβάσεων σε υφιστάμενες επενδύσεις από ισπανικές εταιρείες.
Μετά το πέρας των συναντήσεων, υπεγράφη Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ του ΟΣΕ και των Ισπανικών Σιδηροδρόμων ADIF για τη συνεργασία και την ανταλλαγή τεχνογνωσίας και καλών πρακτικών μεταξύ των δύο διαχειριστών υποδομής.
Στις διευρυμένες συσκέψεις συμμετείχαν, επίσης, από την ελληνική πλευρά: ο Γενικός Γραμματέας Μεταφορών Στέλιος Σακαρέτσιος, ο Διοικητής της Αρχής Πολιτικής Αεροπορίας Χρήστος Τσίτουρας, ο Υποδιοικητής Αεροναυτιλίας της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας Γιώργος Βαγενάς, ο Πρόεδρος του ΟΣΕ Γιώργος Ιωάννου και ο Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού Παναγιώτης Τερεζάκης.
Από την ισπανική πλευρά συμμετείχαν η Γραμματέας του Υπουργείου Μεταφορών και Βιώσιμης Κινητικότητας Ainhoa Morondo Quintano, ο Πρέσβης της Ισπανίας στην Ελλάδα Jorge Domecq και εκπρόσωποι των εταιρειών INECO και ADIF.
ΑΠΕΜΠΕ – ΦΩΤΟ:Eurokinissi
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας: Δεν υπάρχουν πληροφορίες για ζημιές στην Εύβοια μετά τον σεισμό
- Επιδρομή ουκρανικών drones στο Σότσι της Ρωσίας – Ένας νεκρός
- Drone φέρεται να χτύπησε τον στολίσκο της Γκρέτα που πάει στη Γάζα – Διαψεύδει η Τυνησία, vid
- Σαν σήμερα 9 Σεπτεμβρίου: Ποια τα σημαντικότερα γεγονότα της ημέρας
- Οι ΗΠΑ τακτοποιούν τα της γειτονιάς τους – Ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας στο Πουέρτο Ρίκο
- Νύχτα αγωνίας για τους κατοίκους της Νότιας και Κεντρικής Εύβοιας – Έξω παρέμειναν οι περισσότεροι
- Χωρίς ταξί μένει από σήμερα και για δύο μέρες η Αττική
- Η στιγμή του σεισμού 5,2 ρίχτερ στην Εύβοια, vid
- Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 9 Σεπτεμβρίου
- Επιχείρηση Τραμπ στο Σικάγο! Αποφασισμένος ο Αμερικανός πρόεδρος κατά του διεθνιστικού χάους