Ο πρώην υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης τονίζει ότι οι πράξεις που του αποδίδονται φέρονται να έχουν τελεστεί το 2021, δηλαδή σε χρονική περίοδο κατά την οποία δεν ήταν υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ενώ υπεραμύνεται της απόφασής του να ζητήσει την παραίτηση του κ. Βάρρα, υπογραμμίζοντας ότι θεωρείται κακούργημα το να ζητάς την παραίτηση ενός υφισταμένου σου, τότε η κατηγορία αυτή χρειάζεται αρκετή μυθιστορηματική φαντασία για να εξηγηθεί. Τέλος, ο πρώην υπουργός αναφέρει ότι θα επανέλθει με όλα τα απαραίτητα νομικά και πολιτικά επιχειρήματα, τη στιγμή που πρέπει.
Αναλυτικά η ανάρτησή του κ. Βορίδη:
«Ένα πρώτο, σύντομο σχόλιο επί των αποδιδομένων σε εμένα κατηγοριών από το ΠΑΣΟΚ, τον ΣΥΡΙΖΑ και τη Νέα Αριστερά:
Α) Δύο από τις πράξεις που μου αποδίδονται φέρονται να έχουν τελεστεί το 2021 – δηλαδή σε χρονική περίοδο κατά την οποία δεν ήμουν Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Συνεπώς, κάθε περαιτέρω σχολιασμός περιττεύει. Πώς είναι δυνατόν να θεωρούμαι συνεργός σε απιστία ως Υπουργός, για πράξεις που φέρονται ότι τελέστηκαν από διαχειριστές κρατικής περιουσίας, ενώ δεν κατείχα καν την υπουργική ιδιότητα;
Β) Μου αποδίδεται, επίσης, ως συνέργεια σε απιστία ότι υπέγραψα, συμφωνώντας στην πρόταση της τότε Διοίκησης του ΟΠΕΚΕΠΕ – που είχε διοριστεί από τον ΣΥΡΙΖΑ – για την πρόταση κατανομής των βοσκοτόπων, σε εκτέλεση Υπουργικής Απόφασης, επίσης του ΣΥΡΙΖΑ. Και σήμερα, κατηγορούμαι από τον ίδιο τον ΣΥΡΙΖΑ.
Επί της ουσίας της κατηγορίας: η κατανομή έγινε βάσει Υπουργικής Απόφασης και είναι απολύτως νόμιμη. Περισσότερα επ’ αυτού θα ειπωθούν κατά την επικείμενη συζήτηση στη Βουλή. Αναρωτιέμαι ωστόσο: πώς γίνεται να τελώ συνέργεια σε απιστία συναινώντας στην εφαρμογή νόμιμης κανονιστικής υπουργικής αποφάσεως;
Γ) Τέλος, κατηγορούμαι διότι ζήτησα την παραίτηση του κ. Βάρρα. Αν πλέον θεωρείται κακούργημα το να ζητάς την παραίτηση ενός υφισταμένου σου, τότε η κατηγορία αυτή χρειάζεται αρκετή μυθιστορηματική φαντασία για να εξηγηθεί.
Εν κατακλείδι, το “έγκλημα” μου είναι ότι συμφώνησα με την υπηρεσιακή εισήγηση του ΟΠΕΚΕΠΕ για την εφαρμογή μιας Υπουργικής Απόφασης, αυτή της τεχνικής λύσης, και ότι ζήτησα την παραίτηση του προέδρου του οργανισμού. Αυτά είναι τα “αδικήματα” που μου αποδίδονται.
Θα επανέλθω με όλα τα απαραίτητα νομικά και πολιτικά επιχειρήματα, τη στιγμή που πρέπει. Πάντως, είναι φανερό πως οι αιτιάσεις αυτές δικαιώνουν πλήρως τη θέση της Νέας Δημοκρατίας περί παντελούς ανυπαρξίας ποινικών ευθυνών».
(ΑΠΕ -ΜΠΕ / photo: eurokinissi)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- H φρικτή τάση που η 12χρονη κόρη της Κιμ Καρντάσιαν έφερε στο προσκήνιο, vid
- Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 23 Οκτωβρίου
- Viral ο τουρίστας που ρωτάει τους Έλληνες αν μπορεί να πάρει άμμο από το Πόρτο Ράφτη…
- Το σκηνικό που ντροπιάζει διεθνώς τις ΗΠΑ: Τους διεθνιστές κατηγορεί ο Τραμπ
- Θα σταματήσει το επικίνδυνο «παιχνίδι» του ΝΑΤΟ; Η Ρωσία παρακολουθεί, έτοιμη για παν ενδεχόμενο
- ΕΚΠΟΙΖΩ: Ημίμετρο, με ημερομηνία λήξης, οι μειώσεις των τιμών στα προϊόντα σούπερ μάρκετ
- ΑΑΔΕ: Εντοπίστηκαν 39 κιλά κοκαΐνης σε κοντέινερ με μπανάνες στον Πειραιά – Πάνω από 1 εκατ. ευρώ η αξία της
- Γ. Παπανδρέου: Η δημοκρατία στηρίζεται στην εμπιστοσύνη – Στην Ελλάδα έχει κλονιστεί η εμπιστοσύνη στους θεσμούς
- Νέα δημοσκόπηση: Σταθερά πρώτη η ΝΔ
- Κατέληξε 67χρονος ο οποίος είχε τραυματιστεί σε τροχαίο στην Ε.Ο. Θεσσαλονίκης- Κιλκίς