Οι αρχές εκτιμούν ότι η μητέρα τους, μέλος της ακροδεξιάς εκτός νόμου οργάνωσης «Πολίτες του Ράιχ», τα είχε απαγάγει για να μην οδηγηθούν σε ίδρυμα στο οποίο θα φιλοξενούνταν αφότου της αφαιρέθηκε η γονική μέριμνα.
Σύμφωνα με την υπηρεσία της αστυνομίας κατά του εγκλήματος (LKA) στην Σαξονία, το 2023 η μητέρα στερήθηκε με δικαστική απόφαση την αποκλειστική γονική μέριμνα των δύο παιδιών και η κηδεμονία τους ανατέθηκε σε ίδρυμα. Δεδομένου ότι τα παιδιά δεν εμφανίστηκαν στο ίδρυμα και αγνοούνταν, οι κρατιδιακές αρχές της Λειψίας υπέβαλαν καταγγελία προκειμένου να ξεκινήσει η αναζήτησή τους και η υπόθεση ταξινομήθηκε ως «απαγωγή». Πριν από λίγες εβδομάδες, την ευθύνη της έρευνας ανέλαβε η ειδική μονάδα REX της LKA. Οι αρχές θεωρούν ότι η μητέρα και άλλα πρόσωπα του περιβάλλοντός της «απέσυραν» τα δύο παιδιά από οποιαδήποτε εκπαιδευτική ή υγειονομική δομή.
Τις τελευταίες ημέρες συγκεντρώθηκαν νέα στοιχεία για την τύχη της οικογένειας και χθες αστυνομικοί εντόπισαν τα παιδιά μαζί με κάποιους ενήλικες σε όχημα που βρισκόταν σταθμευμένο σε οικόπεδο στην Λειψία. Τα παιδιά παραδόθηκαν στην επιμέλεια του γραφείου πρόνοιας νέων και η έρευνα συνεχίζεται.
Σύμφωνα με την ομοσπονδιακή υπηρεσία προστασίας του Συντάγματος, περίπου 3.100 πολίτες στη Σαξονία θεωρούνται μέλη της οργάνωσης Πολίτες του Ράιχ, η οποία αρνείται την ύπαρξη της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας, έχει δημιουργήσει δικό της «κράτος», ακόμη και «στρατό», κι επιδιώκει σύγκρουση με τους δημόσιους θεσμούς και την ανατροπή της συνταγματικής τάξης. Το 2023 συνελήφθησαν 22 Γερμανοί που κατηγορούνται πως ήταν μέλη της οργάνωσης, ανάμεσά τους και ο «ηγέτης» του «κράτους» της πρίγκιπας Ερρίκος 13ος.
Φ. Καραβίτη – ΑΠΕ-ΜΠΕ / photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ – EPA-EPA
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ο πόλεμος στο Ιράν πιθανόν να οδηγήσει 45 εκατ. ανθρώπους σε οξεία πείνα μέχρι τον Ιούνιο
- Βρετανοί: Τους τελευταίους μήνες δώσαμε χιλιάδες drones και εκατομμύρια πυρομαχικά στους Ουκρανούς, vid
- Μητσοτάκης για Ιράν-Μ. Ανατολή: Η Ελλάδα δεν πρόκειται να συμμετέχει στρατιωτικά από μόνη της
- Γεραπετρίτης: Η Ελλάδα δεν προτίθεται να εμπλακεί στον πόλεμο
- Στη φυλακή ο αστυνομικός που προκάλεσε το θανατηφόρο τροχαίο έξω από την Βουλή
- Νέα προθεσμία έλαβε ο 23χρονος που κατηγορείται για τη δολοφονία του 20χρονου στην Καλαμαριά
- Σδούκου για κυβέρνηση: «Βρίσκεται σε διαρκή εγρήγορση»
- Λίβανος: Οι άμαχοι πληρώνουν μεγάλο τίμημα λόγω του πολέμου, σύμφωνα με τον ΟΗΕ
- Μακάβριο ρεκόρ: Άνδρας που εργαζόταν επί 73 χρόνια ως νεκροθάφτης αποφάσισε να αποσυρθεί στα 92 του χρόνια (photo)
- Π. Μαρινάκης: Η Ελλάδα εξελίσσεται σε έναν «νηφάλιο παίκτη» στη Μέση Ανατολή









