στον δήμο Κασσάνδρας, της ΠΕ Χαλκιδικής, μετά από απόφαση της αντιπεριφερειάρχη, λόγω του αυξημένου κινδύνου πυρκαγιάς. Το καθορισμένο διάστημα, απαγορεύεται η διέλευση, παραμονή και κυκλοφορία προσώπων και οχημάτων σε περιοχές NATURA, καθώς και σε δασικά οικοσυστήματα, πάρκα και άλση. Η απόφαση ελήφθη μετά από εισήγηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και με τη σύμφωνη γνώμη των δασαρχείων.
Η απαγόρευση της κυκλοφορίας πεζών και τροχοφόρων κάθε είδους, απαγορεύεται στο δήμο Κασσάνδρας, στις περιοχές, Χερσόνησο Κασσάνδρας («Κορυφογραμμή» -από Κασσανδρινό μέχρι Αγία Παρασκευή-, «Αράπης» και «Χαλκοβούνι» στο Παλιούρι.
Τα σημεία ελέγχου και απαγόρευσης εισόδου θα ελέγχονται με την συνδρομή της ΕΛ.ΑΣ. στην συμβολή των δασικών δρόμων με τις αντίστοιχες επαρχιακές και δημοτικές οδούς. Θα γίνεται η απομάκρυνση όλων των ευρισκομένων στο δάσος από τα περιπολικά οχήματα του Π.Σ. και ΕΛ.ΑΣ., εκτός των μελών εθελοντικών οργανώσεων (πεζών ή εποχούμενων), που συμμετέχουν στην πυροπροστασία της Π.Ε. Χαλκιδικής. Θα καταγράφονται οι πινακίδες κυκλοφορίας όλων των οχημάτων που κινούνται στο δάσος. Οι δήμοι και οι ιδιοκτήτες των δασικών εκτάσεων της Π.Ε. Χαλκιδικής των περιοχών αυτών, πρέπει να προχωρήσουν στη λήψη όλων των απαιτούμενων προληπτικών μέτρων και να ακολουθούν τις συστάσεις σε συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία. Οι παραβάτες τιμωρούνται με διοικητικό πρόστιμο τριακοσίων (300) ευρώ.
ΑΠΕ-ΜΠΕ / photo: pixabay
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Τουρκία: Είμαστε κοντά στην προμήθεια μαχητικών Eurofighter
- Κίνα κατά της Δύσης για το νέο κύμα αντιρωσικών κυρώσεων
- Αντίθετη η Ένωση Διοικητικών Δικαστών στο σχέδιο αναθεωρημένου Κώδικα Διοικητικής Δικονομίας
- Μέση Ανατολή: Τι δήλωσε ο Δ. Τσιόδρας στο Ευρωκοινοβούλιο
- ΥΠΑΝ: Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή για προσχέδιο νόμου σχετικά με τις δομές μετοχών με πολλαπλά δικαιώματα ψήφου
- Θεσσαλονίκη: “Σαφάρι” του Δήμου για να βρεθούν “ελεύθερα οικόπεδα”
- Θ. Κοντογεώργης για ΟΠΕΚΕΠΕ: Σημαντική επιτυχία των ελληνικών αρχών η εξάρθρωση
- «Δεν θα στείλουμε τα παιδιά μας στο σφαγείο» – Μήνυμα «σημαία» για όλη την Ευρώπη
- «Ο δανεισμός είναι εύκολος, η εξόφληση όμως δύσκολη» – Συμβουλευτικές υπηρεσίες για υπερχρεωμένα νοικοκυριά
- Εντυπωσίασε η δοκιμαστική στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη, vid