στον απόηχο της χθεσινής τοποθέτησης του υπουργού Δικαιοσύνης Γ. Φλωρίδη για υπόθεση που είχε αναλάβει προ ετών η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας. «Το χειρότερο απ’ όλα δεν είναι ότι τον υπερασπιστήκατε αυτόν το βιαστή. Αλλά με μία νομοθετική ρύθμιση και με τη δική σας ψήφο, υπογραφή και ομιλία, αυτός βγήκε έξω, πρόσθεσε ο κ. Μαρινάκης, τοποθετούμενος κατά τη συζήτηση στην ολομέλεια της Βουλής, επί του νομοσχεδίου για την «ενίσχυση της δημοσιότητας και της διαφάνειας στον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο».
Απαντώντας σε προηγούμενη τοποθέτηση της κας Κωνσταντοπούλου, ο κ. Μαρινάκης είπε ότι η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας μοιάζει στον κ. Τσίπρα, κάνοντας και αυτή ρημπράντιγκ. «Πρώτα με τις καρδούλες και μετά με τα υπόλοιπα. Επειδή είναι γνωστά τα έργα και ημέρες σας μέχρι το 2015 [. . .] προσπαθείτε, να μας δείξετε ότι είστε κάτι άλλο. Κάτι διαφορετικό. Και φτάνετε μέχρι και στο σημείο να σταθείτε δίπλα από πονεμένους ανθρώπους. Αυτό το κάνετε κατά συρροή τα τελευταία δύο χρόνια, για να κερδίσετε πολιτικά, στον πόνο τους δίπλα».
Όπως είπε ο κ. Μαρινάκης, είναι αυτονόητο δικαίωμα του κάθε κατηγορούμενου να έχει υπεράσπιση και δικαίωμα του κάθε δικηγόρου να υπερασπιστεί έναν κατηγορούμενο, «αλλά, από τη στιγμή που επιλέγεις να μπεις στην πολιτική, και να κατηγορείς βουλευτές για δολοφόνους, να κατηγορείς έναν πρωθυπουργό ότι συγκαλύπτει λαθρέμπορα, να υπονοείς ότι συνδέεται μία κυβέρνηση με το θάνατο ενός ανθρώπου, τότε, να το παίζεις προστάτιδα όλων των γυναικών, [. . .] τότε, δικαίως σου ασκείται αυτή η κριτική. Θα ξέρετε πολύ καλά ότι δεν είναι υποχρεωτικό.. Δεν ήσασταν από λίστα, διορισμένη από την εισαγγελία, που υποχρεωτικά τον επιλέξατε. Θα μπορούσατε να μην τον αναλάβετε, αν ήσασταν τόσο ευαίσθητη με τα γυναικεία δικαιώματα και τις γυναίκες που έχουν υποστεί τέτοια βασανιστήρια» είπε ο κ. Μαρινάκης και τόνισε: «Ήταν επιλογή σας. [. . .] Το χειρότερο απ’ όλα δεν είναι ότι τον υπερασπιστήκατε αυτόν το βιαστή. Αλλά με μία νομοθετική ρύθμιση και με τη δική σας ψήφο, υπογραφή και ομιλία αυτός βγήκε έξω. Αποφυλακίστηκε. Το είπε ο υπουργός Δικαιοσύνης. Και είναι αλήθεια».
ΑΠΕ-ΜΠΕ / photo: eurokinissi
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Συρία: Οι αρχές ανακοινώνουν απαγόρευση της κυκλοφορίας σε έξι συνοικίες του Χαλεπίου
- “Άσε μας κουκλίτσα μου”: Επεισόδιο μεταξύ Καιρίδη και Κωνσταντοπούλου στη Βουλή – Η παρέμβαση Δένδια
- Mυρίζει «μπαρούτι» στις ΗΠΑ – Φόβοι για διεθνιστικό ξεσηκωμό
- Πώς να καθαρίσετε το χαλί σας με φυσικά υλικά – Απαλλαγείτε εύκολα από τους λεκέδες που άφησαν…οι γιορτές
- Ορεστιάδα: Εν αναμονή εισροής μεγάλου όγκου υδάτων στους ποταμούς Άρδα και Έβρο
- Ξυλοδαρμός μέχρι θανάτου στην Πάτρα: Στον εισαγγελέα παρουσιάστηκε σήμερα 26χρονος κατηγορούμενος
- Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στη λεωφόρο Βασιλίσσης Αμαλίας
- Χαμός για την Βενεζουέλα: Αντέδρασε με οργή ο Τραμπ κατά Ρεπουμπλικάνων γερουσιαστών
- Ιαπωνία: Νέο απίστευτο ρεκόρ σε δημοπρασία – Τα κεράσια “Sato Nishiki” σε τιμή 140 ευρώ το ένα
- Συναγερμός στην Ισπανία: Η μεσογειακή “αράχνη – βιολί” επιτίθεται σε τουρίστες









