«Τα αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας μόλις έπληξαν τρομοκρατικούς στόχους της τρομοκρατικής οργάνωσης των Χούθι στο αεροδρόμιο της Σανάα (…) Πρόκειται για ένα ξεκάθαρο μήνυμα και μια άμεση συνέχιση της πολιτικής που έχουμε καθιερώσει: όποιος πλήττει το κράτος του Ισραήλ θα πληρώνει μεγάλο τίμημα», υπογράμμισε ο Κατς σε ανακοίνωσή του.
Από την πλευρά του το τηλεοπτικό δίκτυο των Χούθι al Massirah έκανε λόγο για «ισραηλινή επίθεση» εναντίον του αεροδρομίου της πρωτεύουσας της Υεμένης.
«Ισραηλινή επίθεση στο διεθνές αεροδρόμιο της Υεμένης», έγραψε το al Massirah στο Χ, χωρίς να δώσει άλλες διευκρινίσεις.
Χθες Τρίτη ο ισραηλινός στρατός είχε ανακοινώσει ότι αναχαίτισε έναν πύραυλο και ένα άλλο «βλήμα» που εκτοξεύθηκαν από την Υεμένη.
Μετά το ξέσπασμα του πολέμου στη Λωρίδα της Γάζας, που πυροδοτήθηκε από την άνευ προηγουμένου επίθεση του ισλαμιστικού παλαιστινιακού κινήματος Χαμάς στο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου του 2023, οι αντάρτες Χούθι, δηλώνοντας ότι δρουν σε αλληλεγγύη με τους Παλαιστίνιους, έχουν αναλάβει την ευθύνη για δεκάδες επιθέσεις με πυραύλους και drones εναντίον του ισραηλινού εδάφους.
ΑΠΕΜΠΕ – ΑΠΕΜΠΕ-EPA-EPA photo αρχείου
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Κύκλωμα απάτης σε βάρος του ΕΦΚΑ: Ελεύθεροι με όρους μετά τις απολογίες τους οι 7 από τους 22 κατηγορουμένους
- Σε 24 προσλήψεις προχωρά το Πυροσβεστικό Σώμα – Ποιες ειδικότητες ζητούνται
- «Καμπανάκι» από ΟΦΑΕ: Η κρίση στα καύσιμα απειλεί άμεσα τις μεταφορές – Ζητούνται άμεσα μέτρα
- Ο Ρούμπιο μίλησε για το Ιράν και προκάλεσε «πονοκέφαλο» στην Ουκρανία
- Κ. Τσιάρας από τη Λέσβο: Προτεραιότητα η ανάσχεση του αφθώδους πυρετού και η στήριξη της κτηνοτροφίας
- Με έγκριση Δένδια ιδρύεται γραφείο διασύνδεσης και επαγγελματικής μετάβασης αφυπηρετούντων στελεχών ΕΔ
- Ξεπέρασαν τους 300 οι τραυματίες Αμερικανοί στρατιωτικοί στον πόλεμο με το Ιράν
- Η διαδικτυακή πλατφόρμα της Επιτροπής επλήγη από κυβερνοεπίθεση στις 24 Μαρτίου
- Η Ρωσία θα απαγορεύσει τις εξαγωγές βενζίνης από την 1η Απριλίου για να συγκρατήσει τις τιμές
- Θεσσαλονίκη: Κακουργηματική δίωξη στους 2 μασέρ μετά από την καταγγελία 19χρονου πελάτη









