Στην ανακοίνωση διευκρινίζεται πως τα μαχητικά αεροσκάφη θα σταθμεύσουν προσωρινά στο Βέλγιο, όπου θα προετοιμαστούν για την παράδοσή τους στις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις.
Κατόπιν τούτου, θα ανέλθουν σε 24 τα μαχητικά F-16 που έχει παραδώσει η Ολλανδία στην Ουκρανία.
Για σημαντικό ορόσημο έκανε λόγο ο ολλανδός υπουργός Άμυνας Ρούμπεν Μπρέκελμανς. «Λόγω των καθημερινών ρωσικών αεροπορικών επιδρομών, τα F-16 είναι ζωτικής σημασίας για την Ουκρανία», είπε και υπογράμμισε πως η άμυνα της χώρας απέναντι στις ρωσικές επιθέσεις είναι επίσης προς το συμφέρον των δυτικοευρωπαίων συμμάχων του Κιέβου.
Ο ολλανδός υπουργός έκανε λόγο για σημαντικές επιτυχίες των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων χάρη στα F-16, συμπεριλαμβανομένων καταρρίψεων ρωσικών πυραύλων και drones.
Η πρώτη παρτίδα μαχητικών αεροσκαφών από την Ολλανδία είχε παραδοθεί πέρυσι στην Ουκρανία. Σύμφωνα με το ολλανδικό υπουργείο Άμυνας, το Κίεβο θα εξακολουθήσει να λαμβάνει υποστήριξη για τα F-16 με τη μορφή εκπαίδευσης, ανταλλακτικών, πυρομαχικών και καυσίμων.
Η Ολλανδία ηγείται του διεθνούς συνασπισμού για την ενίσχυση της Ουκρανίας με μαχητικά αεροσκάφη F-16, μαζί με τη Δανία και τις ΗΠΑ.
ΑΠΕΜΠΕ – ΑΠΕΜΠΕ-EPA-EPA Photo
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Αμερικανοί στρατιώτες έφτασαν στον Ισημερινό – Ποιός ο λόγος
- Το πρώτο τρίμηνο του 2026 το ΑΣΣ Ελλάδας-Τουρκίας, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές
- Ρωσικά κεφάλαια: Ρωσικό δικαστήριο θα πραγματοποιήσει ακροαματική συνεδρίαση για την αγωγή της κεντρικής τράπεζας εναντίον του Euroclear
- Εντός ημερών ανοίγει ειδικός κύκλος μόνιμων προσλήψεων στους δήμους
- Εκτός Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ ο Ν. Παππάς – Αναφορές για άγριο επεισόδιο με δημοσιογράφο
- Η Κίνα πήρε θέση για την κρίση στη Βενεζουέλα: «Το Πεκίνο αντιτίθεται στον μονομερή εκφοβισμό χωρών»
- Ο Τραμπ θα παραστεί στην υποδοχή των Αμερικανών στρατιωτών που σκοτώθηκαν στη Συρία
- Ισπανία: Εκατοντάδες αλλοδαποί εκδιώχθηκαν από ένα πρώην λύκειο όπου είχαν κάνει κατάληψη
- Νέες «μόδες»: Σε ποιά χώρα ετοιμάζουν «δίκτυα κλιματικών καταφυγίων»;
- Χρυσή Αυγή: Την ενοχή των 42 κατηγορουμένων ζήτησε η εισαγγελέας









