Η δοκιμή των πυραύλων έγινε «περί τις 08:10» (σ.σ. τοπική ώρα· 02:10 ώρα Ελλάδας), σύμφωνα με το νοτιοκορεατικό γενικό επιτελείο εθνικής άμυνας, το οποίο επικαλέστηκε το νοτιοκορεατικό εθνικό πρακτορείο ειδήσεων Yonhap.
Πρόκειται για τις πρώτες δοκιμές βαλλιστικών πυραύλων στις οποίες προχώρησε η Βόρεια Κορέα από τον Μάρτιο. Η πιο πρόσφατη είχε καταγραφτεί τη 10η Μαρτίου, καθώς βρίσκονταν σε εξέλιξη κοινά γυμνάσια των ενόπλων δυνάμεων της Νότιας Κορέας και των ΗΠΑ. Γενικά, η Πιονγκγιάνγκ χαρακτηρίζει τις ασκήσεις του είδους πρόβες εισβολής στην επικράτειά της.
Την 28η Απριλίου, το βορειοκορεατικό πολεμικό ναυτικό αποκάλυψε νέο αντιτορπιλικό, που προορίζεται να τεθεί σε υπηρεσία στις αρχές του 2026, και με την ευκαιρία έγιναν διάφορες δοκιμές όπλων, ιδίως πυραύλων κρουζ, σύμφωνα με το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων KCNA.
Ο βορειοκορεάτης ηγέτης Κιμ Γιονγκ Ουν, παρών στις δοκιμές, διέταξε κατόπιν να επιταχυνθεί ο εξοπλισμός του πολεμικού ναυτικού με πυρηνικά όπλα, για την προστασία της χώρας από «τρέχουσες και μελλοντικές απειλές».
Οι σχέσεις ανάμεσα στην Πιονγκγιάνγκ και τη Σεούλ βρίσκονται στο χειρότερο επίπεδο εδώ και δεκαετίες. Η Βόρεια Κορέα έφθασε πέρυσι στο σημείο να αποκηρύξει κάθε ελπίδα επανένωσης των δυο χωρών.
Η Βόρεια Κορέα και η Νότια Κορέα παραμένουν από τεχνική άποψη σε εμπόλεμη κατάσταση, καθώς ο πόλεμος της Κορέας (1950-1953) τερματίστηκε με απλή εκεχειρία, δεν υπογράφτηκε ποτέ συμφωνία ειρήνης των δυο πλευρών.
Παντού υπάρχουν μέτωπα.
Θα απαιτηθεί να υπάρξει κοινή παγκόσμια λύση;
Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/photo αρχείου EPA-KCNA
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Τι θεωρεί το Ιράν για το πρόγραμμα βαλλιστικών πυραύλων, που έχει αναπτυχθεί για την άμυνά του
- ΑΑΔΕ -«Πυρετός το Σαββατόβραδο»: 48ωρο λουκέτο και πρόστιμο 20.000 ευρώ σε club της Αθήνας
- Η Nicki Minaj έκανε εμφάνιση – έκπληξη με την Erika Kirk: Τι είπε για τους Χριστιανούς, vid
- Θεσσαλονίκη: Εντατικοί έλεγχοι και συμβουλές της αστυνομίας στους πολίτες ενόψει των γιορτών
- Θεσσαλονίκη: Παρίσταναν τους υπαλλήλους της ΔΕΗ κι έκλεβαν χρήματα και κοσμήματα
- Ποιά είναι η…”Κέιτ Μίντλετον των Ιμαλαΐων”!
- Βιβλίο επιστράφηκε σε βιβλιοθήκη των ΗΠΑ, μετά από 36 χρόνια “ταξιδιού” σε όλο τον κόσμο – Πώς κατέληξε στην Ελλάδα
- Απελπιστική κατάσταση: Ραγδαίες εξελίξεις σε σχέση με την Ουκρανία σύμφωνα με τους Ρώσους
- Θεσσαλονίκη: Παραμένουν τα μπλόκα – Ξεκινούν από αύριο οι διευκολύνσεις για τους εκδρομείς των εορτών
- Τουρκία: Μαθητής πυροβόλησε διευθυντή σχολείου! Σοκάρει το ΒΙΝΤΕΟ









