Ο Δήμος Καλαμαριάς, τιμώντας την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά των Ελλήνων του Καρς, διοργανώνει μια επετειακή εσπερίδα αφιερωμένη στη μουσική ταυτότητα και τη συλλογική μνήμη, την Τετάρτη 30 Απριλίου 2025, στις 19.00, στο Δημοτικό Θέατρο Καλαμαριάς «Μελίνα Μερκούρη».
Η εκδήλωση φέρει τον τίτλο «Η μουσική ταυτότητα των Ελλήνων του (εκ) Κάρς σε ένα ταξίδι τριών αιώνων – Μια ανοιχτή συζήτηση μνήμης και μουσικής ταυτότητας» και πραγματοποιείται με τη συνεργασία της Δημάρχου Καλαμαριάς, κας Χρύσας Αράπογλου, του Αντιδημάρχου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Πολιτισμού, κου Αθανάσιου Γιαννακού και του Προέδρου του Συλλόγου Καυκασίων Καλαμαριάς «Ο Προμηθέας», κου Χρήστου Πετανίδη.
Στην εσπερίδα συμμετέχουν εξέχουσες προσωπικότητες της μουσικής και της επιστήμης που συνδέονται άμεσα με την πολιτιστική κληρονομιά του Καρς:
Γιώργος Ιωαννίδης (τραγουδιστής),
Αντωνία Καραγιαννίδου (εκπαιδευτικός και τραγουδίστρια),
Δημήτρης Πιπερίδης (δημοσιογράφος και λυράρης),
Θανάσης Στυλίδης (δικηγόρος και λυράρης), σε μια ανοιχτή συζήτηση με τη Δρα Λαογραφίας Μυροφόρα Ευσταθιάδου.
Η εκδήλωση πλαισιώνεται μουσικά από τη χορωδία του Συλλόγου Καυκασίων Καλαμαριάς «Ο Προμηθέας», υπό τη διεύθυνση του χοράρχη Γιώργου Στεφανίδη.
Μέσα από τη μουσική, τον λόγο και τις ζωντανές μαρτυρίες, επιχειρείται ένα ταξίδι στον χρόνο που αναδεικνύει τη σημασία της μουσικής παράδοσης των Ελλήνων του Καρς για τη διατήρηση της ταυτότητας και της συλλογικής μνήμης.
Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.
(photo: eurokinissi)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Δυστύχημα στη Ρουμανία: Ποιά είναι η κατάσταση των τραυματιών σύμφωνα με τον Υπ. Υγείας
- Θεσ/νίκη: 17χρονη κατήγγειλε ότι ξυλοκοπήθηκε από δύο συνομήλικές της, ενώ άλλες δύο βιντεοσκοπούσαν
- Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Πτηνοτροφίας: Ανησυχία για την εμπορική συμφωνία ΕΕ – Mercosur
- Το «Συμβούλιο Ειρήνης» του Τραμπ καλωσορίζει την… Τουρκία ως μέλος του
- Θ. Κοντογεώργης: H ΝΔ ύστερα από 6,5 χρόνια διακυβέρνησης διατηρεί σοβαρό προβάδισμα από το δεύτερο κόμμα
- Ερώτηση Κ. Αρβανίτη στην Κομισιόν για τα θανατηφόρα εργατικά ατυχήματα στην Ελλάδα
- Δημοκρατικοί και ορισμένοι Ρεπουμπλικάνοι ζητούν την παραίτηση γυναίκας Υπουργού του Τραμπ
- Βενεζουέλα: Η Ροδρίγκες δηλώνει ότι οι ΗΠΑ αποδεσμεύουν κεφάλαια που είχαν παγώσει εξαιτίας κυρώσεων
- Ο Τραμπ δηλώνει πως άλλη μια “αρμάδα” πλέει προς το Ιράν
- Συλλυπητήρια της Ζ. Κωνσταντοπούλου για τους νεκρούς φιλάθλους του ΠΑΟΚ στη Ρουμανία









