Η δυνατότητα δημιουργίας γραμμής τραμ στη Θεσσαλονίκη, η οποία θα συνδέει το Αεροδρόμιο “Μακεδονία” με τον σταθμό των ΚΤΕΛ στη δυτική είσοδο της πόλης, αποτέλεσε αντικείμενο συζήτησης στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε μεταξύ του Δημάρχου Θεσσαλονίκης Στέλιου Αγγελούδη και του Επιτρόπου Βιώσιμων Μεταφορών και Τουρισμού, Απόστολου Τζιτζικώστα.
Η συνάντηση έλαβε χώρα στο γραφείο του Ευρωπαίου Επιτρόπου, στο πλαίσιο της παρουσίας του Δημάρχου στη βελγική πρωτεύουσα για τη σύγκληση της εναρκτήριας Ολομέλειας της Επιτροπής των Περιφερειών, στην οποία συμμετέχει ως μέλος.
Στο επίκεντρο της συζήτησης, σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου, βρέθηκε το κοινό τους όραμα για την υλοποίηση ενός έργου που θα ενισχύσει τις δημόσιες μεταφορές της πόλης με ένα μέσο φιλικό προς το περιβάλλον, ένα μέσο το οποίο εναρμονίζεται πλήρως με τις αρχές της βιώσιμης κινητικότητας και τις προτεραιότητες του δικτύου των 100 κλιματικά ουδέτερων πόλεων. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, εξετάστηκαν οι προοπτικές του έργου και συμφωνήθηκε να διερευνηθεί η δυνατότητα χρηματοδότησης από ευρωπαϊκούς πόρους.
«Η κοινή αυτή πρωτοβουλία θεωρείται σημαντική για τη βελτίωση του συγκοινωνιακού χάρτη της Θεσσαλονίκης», καταλήγει η ανακοίνωση του δήμου Θεσσαλονίκης.
(ΑΠΕ -ΜΠΕ / photo: pixabay)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Αθήνα: Απόψε κάνει πρεμιέρα η 24ωρη λειτουργία μετρό, τραμ και λεωφορείων
- Η Ιαπωνία μετέτρεψε ένα πάρκινγκ σε ένα ζωντανό στέγαστρο κήπου.
- Κοντογεώργης: Τι είπε για τους νέους εργαζόμενους
- Γερμανία, Γαλλία και Βρετανία ζητούν «άμεση παύση των ισραηλινών στρατιωτικών επιχειρήσεων» στην Πόλη της Γάζας
- Ανακοινώσεις για τα πυρηνικά όπλα πρόκειται να κάνει ο Κιμ Γιονγκ Ουν
- Θα προλάβουν; Χαμός κοντά στα σύνορα της Ρωσίας
- Ο Τραμπ φιλοξενεί τον πρωθυπουργό του Κατάρ
- Η Κέιτ Μίντλετον και η Μελάνια Τραμπ θα κάνουν σπάνια κοινή εμφάνιση!
- Ξεσάλωσαν οι Τούρκοι μετά την ήττα της Ελλάδας στο μπάσκετ: «Θάψαμε τους Έλληνες»
- Αεροπορική εταιρεία αξιώνει την αφαίρεση μπαταριών από αναπηρικά αμαξίδια και σκούτερ πριν από την επιβίβαση ταξιδιωτών
ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ
Κάθε μέρα μαζί

ΜΜΜ

ΣΠΙΤΙΑ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΡΑΘΕΟΔΩΡΗ

ΓΙΟΡΤΗ

ΚΑΙΡΟΣ

ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ

ΔΥΠΑ

ΑΠΕΡΓΙΑ

ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ

ΣΧΟΛΕΙΑ

ΑΠΑΤΗ
