Το πανεπιστήμιο είναι ένα από τα 13 δημόσια πανεπιστήμια που εδρεύουν στο Παρίσι και ήδη έχει συνεργασία με κολλέγιο που λειτουργεί στην Ελλάδα. Είναι το πρώτο πανεπιστήμιο του εξωτερικού που καταθέτει αίτηση για αδειοδότηση ως το πρώτο μη κρατικό, μη κερδοσκοπικό πανεπιστήμιο στην Ελλάδα.
Η κατάθεση της αίτησης είναι το πρώτο βήμα, προκειμένου να προχωρήσει η ίδρυση του νέου εκπαιδευτικού ιδρύματος και να μπει σε λειτουργία, καθώς, πλέον, εκκρεμεί ο έλεγχος του φακέλου της αίτησης από την Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης (ΕΘΑΑΕ). Εφ’ όσον πληρούνται τα κριτήρια που προβλέπονται από τον σχετικό νόμο, και μετά την παροχή διευκρινίσεων εάν χρειαστούν, θα δοθεί το «πράσινο φως» για τη λειτουργία του ιδρύματος.
Υπενθυμίζεται ότι η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων περί χορήγησης άδειας εγκατάστασης και λειτουργίας μη κρατικών πανεπιστημίων έχει ξεκινήσει από τον Ιανουάριο και λήγει την 1η Μαρτίου 2025. Σύμφωνα με τα όσα έχει αναφέρει ο υπουργός Παιδείας, Κυριάκος Πιερρακάκης σε πρόσφατη τηλεοπτική του εμφάνιση, προς το τέλος της άνοιξης αναμένονται οι ανακοινώσεις των ονομάτων των μη κρατικών Πανεπιστημίων που θα λειτουργήσουν τελικά από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.
(ΑΠΕ -ΜΠΕ / Αθηνά Καστρινάκη / photo: pixabay)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- ΟΠΕΚΕΠΕ: Η Αρχής για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος δέσμευσε περιουσιακά στοιχεία της Π. Σεμερτζίδου
- ΗΠΑ: Το ιρανικό πρόγραμμα εμπλουτισμού ουρανίου πρέπει να διαλυθεί πλήρως
- Κρεμλίνο: Η κατάσχεση των ”παγωμένων” ρωσικών περιουσιακών στοιχείων από ευρωπαϊκά κράτη θα πλήξει το δυτικό χρηματοπιστωτικό σύστημα
- Δίκη για την υπόθεση Novartis: Οι ποινές φυλάκισης που ανακοινώθηκαν
- Δήλωση Σαμαρά για τις εξελίξεις στην υπόθεση Novartis
- Πεσκόφ για Ουκρανία: «Το ΝΑΤΟ εμπλέκεται de facto σε αυτόν τον πόλεμο»
- Ρωμανός: «Το πότισμα αυτών των λεφτόδεντρων, το πληρώσαμε πάρα πολύ ακριβά ως κοινωνία»
- Χαλκιδική: Τουρίστρια κατήγγειλε ότι η πεντάχρονη κόρη της δέχθηκε επίθεση από λύκο σε παραλία
- Άκης Σκέρτσος: Τι είπε για το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ
- ΔΥΠΑ: Ξεκινά νέο επιδοτούμενο πρόγραμμα κατάρτισης ανέργων-πρώην εργαζομένων της εταιρείας «Ελληνικά Ναυπηγεία ΑΕ»
Κύρια Θέματα

















