Αυτή την φορά αφορμή είναι η ελληνική συμμετοχή στη Eurovision 2025, με το τραγούδι “Αστερομάτα” της Κλαυδίας. Η Δημόσια Ραδιοτηλεόραση της Τουρκίας ανακοίνωσε ότι θα εξετάσει το τραγούδι και, εάν διαπιστωθεί ότι αναφέρεται στη Γενοκτονία, θα αντιδράσει και θα προβεί σε ενέργειες στο ανώτατο επίπεδο», αναφέρει, μεταξύ άλλων, το κόμμα των «Σπαρτιατών», σε ανακοίνωσή του σχετικά με τη στάση της Τουρκίας όσον αφορά στο τραγούδι της ελληνικής συμμετοχής στην Eurovision.
Ακολούθως, οι «Σπαρτιάτες» σημειώνουν ότι «η στάση αυτή της Τουρκίας αποτελεί μέρος μιας διαχρονικής πολιτικής άρνησης των εγκλημάτων που διαπράχθηκαν κατά των χριστιανικών πληθυσμών της Μικράς Ασίας στις αρχές του 20ού αιώνα. Το έχει ξανακάνει άλλωστε το 1976, όταν ο Μάνος Χατζηδάκης έγραψε το τραγούδι «Παναγιά μου – Παναγιά μου» καταγγέλλοντας την τουρκική εισβολή στην Κύπρο και την παρθενική εμφάνιση της Τουρκίας το 1975 στο θεσμό, πριν καν κλείσει χρόνος από την εισβολή. Τότε οι διοργανωτές είχαν ζητήσει από την Μαρίζα Κωχ να μην εμφανιστεί στην σκηνή γιατί υπήρχε ελεύθερος σκοπευτής απέναντί της με εντολή αν χρειαστεί να την πυροβολήσει».
Τέλος, το κόμμα υπογραμμίζει ότι «άσχετα με το τι εκπροσωπεί σήμερα η Eurovision, πώς έχει εκφυλιστεί και από ένας ευρωπαϊκός διαγωνισμός τραγουδιού έχει καταντήσει ένα πολύχρωμο κιτς πανηγύρι των δικαιωματιστών, η ελληνική πλευρά, αφού συμμετέχει, οφείλει να αντιδράσει και να μην υποκύψει στις πιέσεις των Τούρκων. Έστω για μία φορά».
ΑΠΕ-ΜΠΕ / photo: eurokinissi
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Αμερικανός δημοσιογράφος: «Οι συμπατριώτες μου δεν συμπαθούν καθόλου τον Ζελένσκι»
- Η χώρα, στην οποία δίνει προσοχή η Ρωσία μετά το Ιράν και την Συρία
- Σε αγωγή κατά εφημερίδας προχωρά ο Κυρανάκης: «Συνειδητά ψέματα και νοσηρές φαντασιώσεις»
- Έτοιμο το νέο πυρηνικό υποβρύχιο της Ρωσίας – Θα κουβαλά τορπίλες Poseidon, video
- Ιάπωνας Χριστιανός πολεμάει υπέρ της Ρωσίας: «Θέλω η ψυχή μου να πάει στο ίδιο μέρος με τους φίλους μου», vid
- Η «αντί-Γκρέτα» της Ευρώπης ζητά πολιτικό άσυλο στις ΗΠΑ του Τραμπ: «Προσπάθησαν να με σκοτώσουν», vid
- Τραγωδία στην Κένυα: Τουλάχιστον 21 νεκροί και 31 αγνοούμενοι σε κατολίσθηση, vid
- Οι Ρώσοι λένε πως απέτρεψαν ακόμα μία απόπειρα δολιοφθοράς στη γέφυρα της Κριμαίας, vid
- Άδωνις Γεωργιάδης από Λαμία: Τον Μάρτιο ξεκινά η Ογκολογική Μονάδα – Από 8 σε 14 τα κρεβάτια της ΜΕΘ
- Απαστράπτουσα η Κίμπερλι Γκιλφόϊλ – Οι πρώτες εικόνες από τη δεξίωση στην Αθήνα









