που έχουν ενταχθεί στο Μητρώο Επιλέξιμων Παρόχων Επιδοτούμενης Συνεχιζόμενης Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΣΕΚ) του αρ. 37 του Ν. 4921/2022, για συμμετοχή στο νέο πρόγραμμα της ΔΥΠΑ, «Προγράμματα Συνεχιζόμενης Επαγγελματικής Κατάρτισης για 50.000 ωφελούμενους ανέργους σε ψηφιακές και πράσινες δεξιότητες και σε δεξιότητες οικονομικού εγγραμματισμού».
Η υποβολή εκδήλωσης ενδιαφέροντος θα είναι ανοιχτή και δεν θα έχει ημερομηνία λήξης καθ’ όλη τη διάρκεια του προγράμματος κατάρτισης, ενώ, με νεότερη ανακοίνωση, οι πάροχοι κατάρτισης, που θα έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα, θα ενημερωθούν για τον τρόπο υποβολής των προγραμμάτων κατάρτισης, με τα οποία επιθυμούν να συμμετάσχουν.
Το νέο πρόγραμμα Συνεχιζόμενης Επαγγελματικής Κατάρτισης υλοποιείται με τη διαδικασία του συστήματος επιταγών κατάρτισης (Training Voucher) στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0», με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης-Next Generation EU και έχει ως στόχο τη διασύνδεση της κατάρτισης με τις ανάγκες της αγοράς εργασίας και την ενίσχυση της απασχολησιμότητας των ανέργων για την ταχύτερη εργασιακή επανένταξή τους.
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, περιλαμβάνει πρόγραμμα θεωρητικής κατάρτισης, συνολικής διάρκειας 200 ωρών, το οποίο πραγματοποιείται με διά ζώσης εκπαίδευση σε ποσοστό τουλάχιστον 35% και με εξ αποστάσεως εκπαίδευση (τηλεκατάρτιση) τουλάχιστον 35% σύγχρονη και έως 30% ασύγχρονη.Την κατάρτιση ακολουθεί πιστοποίηση γνώσεων και δεξιοτήτων, μέσω επιταγών πιστοποίησης (Certification Voucher).
Οι πάροχοι Συνεχιζόμενης Επαγγελματικής Κατάρτισης μπορούν να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους, σύμφωνα με τα οριζόμενα στην πρόσκληση στον ακόλουθο σύνδεσμο: Αρχική/Εκπαίδευση/Κατάρτιση/ Πάροχοι κατάρτισης στο έργο «Προγράμματα Συνεχιζόμενης Επαγγελματικής Κατάρτισης 50.000 ανέργων σε ψηφιακές, πράσινες δεξιότητες και σε δεξιότητες οικονομικού εγγραμματισμού».
Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν τη διεύθυνση: https://www.dypa.gov.gr/proghrammata-katartisis-ghia-to-tamio-anakampsis.
ΑΠΕ-ΜΠΕ / photo: pixabay
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Μηδενική αύξηση των δημοτικών τελών για το 2026 στον Δήμο Θεσσαλονίκης
- Ρωσικές δυνάμεις αναφέρουν πως διατηρούν υπό πλήρη έλεγχό την πόλη Κουπιάνσκ
- Δεν μπορεί να αγνοούνται αυτές οι φωνές στην Ευρώπη και να ακούγονται μόνο όσες θέλουν πόλεμο
- Στα “λευκά” η Νέα Υόρκη λίγο πριν τα Χριστούγεννα – Σπάνιες εικόνες με το Central Park καλυμμένο με χιόνι
- Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών: Το τέλος των τριών ευρώ, δεν σταματά τη λαίλαπα των ασιατικών πλατφορμών
- “Stranger Things”: Τα πιο σκοτεινά μυστικά του Χόκινς στο νέο τρέιλερ- “Τίποτα δεν έχει τελειώσει”
- Τρίνινταντ και Τομπάγκο: Άδεια στις ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ να χρησιμοποιούν τα αεροδρόμια της χώρας
- Ρεκόρ βροχοπτώσεων «ζωντάνεψε» μια εξαφανισμένη λίμνη στην Κοιλάδα του Θανάτου – Δείτε εικόνα
- Νέα δημοσκόπηση: Διατηρεί σταθερά την διαφορά από το δεύτερο κόμμα η ΝΔ
- ΗΠΑ: Απετράπη βομβιστική επίθεση με προγραμματισμένη αφετηρία την παραμονή Πρωτοχρονιάς









