«Θέλω να σας ευχαριστήσω, όχι μόνο σε θεσμικό αλλά και σε προσωπικό επίπεδο για την άψογη συνεργασία τα τελευταία πέντε χρόνια. Η ιστορία γράφει ότι ήσασταν η πρώτη γυναίκα Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας και ότι δώσατε στον θεσμό τα δικά σας ξεχωριστά χαρακτηριστικά σε κοινωνικά ζητήματα, τον πολιτισμό και τις τέχνες» τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την έναρξη της σημερινής, τελευταίας συνάντησής του με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου στο προεδρικό μέγαρο, ενόψει της διαδικασίας για την εκλογή του νέου ΠτΔ.
Ο πρωθυπουργός υπενθύμισε ότι κατά την επικείμενη συνταγματική αναθεώρηση το κυβερνών κόμμα θα προτείνει να εκλέγεται ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μια φορά, για μια εξαετή θητεία και σημείωσε με νόημα πως ενόψει της προεδρικής εκλογής πρέπει να σφυρηλατηθεί η εθνική ενότητα με όρους ρεαλισμού και αλήθειας.
Από την πλευρά της η κα Σακελλαροπούλου ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό και τη Βουλή για την τιμή και την εμπιστοσύνη προς το πρόσωπό της, επεσήμανε ότι η θεσμική επικοινωνία, ανάμεσα στους πολιτειακούς θεσμούς, είναι σημαντική για την δημοκρατία και υπογράμμισε ότι σε διεθνές επίπεδο υπάρχουν πολλές προκλήσεις και διακινδυνεύσεις, για αυτό και απαιτείται ετοιμότητα για ευρύτερες συναινέσεις.
ΑΠΕ-ΜΠΕ/photo αρχείου eurokinissi
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Καιρός: Ανεβαίνει η θερμοκρασία σήμερα, επιμένουν οι ισχυροί βοριάδες στο Αιγαίο
- Σκέρτσος: Αν οι πολίτες δεν θέλουν μια μονοκομματική αυτοδύναμη κυβέρνηση, θα ακούσουμε την κρίση τους
- Η γιαγιά που ξεμάτιαζε την Εθνική μπάσκετ μέχρι το τελευταίο λεπτό έγινε viral, vid
- Περού: Τα σιδηροδρομικά δρομολόγια προς το Μάτσου Πίτσου αναστέλλονται εξαιτίας κινητοποίησης
- Από ποιό διεθνιστικό μέσο ζητάει 15δις δολάρια ο Τραμπ; «Ψεύδονται για δεκαετίες»
- Ραγδαίες εξελίξεις στις ΗΠΑ: Η Δεξιά κηρύσσει τον «πόλεμο» κατά της διεθνιστικής «πέμπτης φάλαγγας»
- ΥΠΑΜ Ισραήλ: «Η Γάζα καίγεται»
- Σοκ στη Νέα Υόρκη: Παρέσυρε και σκότωσε 16χρονη επειδή τον είχε απορρίψει! video
- Οι ΗΠΑ έπληξαν κι άλλο πλεούμενο με «ναρκωτρομοκράτες», ισχυρίζονται, από τη Βενεζουέλα
- Δίχως σταματημό οι καραβιές με αλλοδαπούς νοτίως της Κρήτης
Κύρια Θέματα

















