Η Νέα Αριστερά αφού επιρρίπτει ευθύνες στον ΣΥΡΙΖΑ και στο ΠΑΣΟΚ «που υπονόμευσαν την υποψηφιότητα Ράμμου» σημειώνει: «Στηρίζουμε την υποψηφιότητα της Λούκας Κατσέλη, μιας πολιτικού με προοδευτικό πολιτικό αποτύπωμα, ακριβώς επειδή δεν σκοπεύουμε να ακολουθήσουμε μικρόπολιτικές τακτικές κομματικής καταγραφής. Από την πρώτη στιγμή η Νέα Αριστερά στηρίζει πρωτοβουλίες κοινής δράσης έστω και στην ελάχιστη κοινή βάση συνεννόησης. Αυτό θα συνεχίσουμε από θέσεις αυτονομίας και αριστερής κατεύθυνσης. Οι πολιτικές, στρατηγικές και αξιακές διάφορες αποτυπώθηκαν άλλωστε πολύ πρόσφατα και στην συζήτηση του προϋπολογισμού. Κάθε προσπάθεια να διαβαστεί πίσω από κοινές πρωτοβουλίες η επιδίωξη ακύρωσης της αυτονομίας της Νέας Αριστεράς απλά στερείται σοβαρότητας και επαφής με την πραγματικότητά».
Ο ΣΥΡΙΖΑ αντέδρασε με σχόλιο στο οποίο αναφέρει: «Θετική η απόφαση. Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είχε τονίσει οτι η υπερκομματική υποψηφιότητα της Λούκας Κατσέλη δίνει τη δυνατότητα διευρυμένης στήριξης. Η πρόταση παραμένει δημόσια και ανοικτή προς τα υπόλοιπα προοδευτικά κόμματα και ανεξάρτητους βουλευτές».
Από την πλευρά της η Λούκα Κατσέλη δήλωσε: «Η σημερινή απόφαση της Νέας Αριστεράς να υποστηρίξει την υποψηφιότητά μου με τιμά ιδιαίτερα. Ευχαριστώ τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής για την εμπιστοσύνη τους στο πρόσωπό μου. Όπως έχω εξ αρχής δηλώσει, η υποψηφιότητα για το ανώτατο αξίωμα της χώρας δεν μπορεί να είναι αντικείμενο κομματικών ανταγωνισμών ή διευθετήσεων. Οφείλει να προάγει την ενότητα τόσο σε πολιτικό όσο και σε εθνικό επίπεδο και να σηματοδοτεί τον υπερκομματικό χαρακτήρα της θέσης του Προέδρου της Δημοκρατίας».
(ΑΠΕ -ΜΠΕ / photo: eurokinissi)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Πόλεμος στη Μ. Ανατολή: Την Τετάρτη συγκαλείται το Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής
- Υπουργός Πολέμου ΗΠΑ: «Τέλος οι ηλίθιοι πόλεμοι πολιτικής ορθότητας – Χτυπάμε αμετανόητα», vid
- Πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου Αθηνών για την ενίσχυση της Αίγινας με 90 παλέτες εμφιαλωμένο νερό
- Ιρανοί: Θα χτυπήσουμε με πυραύλους την Κύπρο τόσο πολύ που θα αναγκάσουμε τους Αμερικανούς να φύγουν, vid
- Σύσκεψη για αντιπυρική περίοδο – Γ. Κεφαλογιάννης: Η πρόληψη δεν είναι επιλογή αλλά υποχρέωση
- Οικον. Επιμελητήριο Ελλάδος: 10 αλλαγές για δικαιότερα και αποτελεσματικότερα φορολογικά πρόστιμα
- Κυβερνητικές πηγές για Μ. Ανατολή: Ο Κ. Μητσοτάκης είναι ανοικτός για κατ’ ιδίαν ενημέρωση των πολιτικών αρχηγών
- ΔΥΠΑ: Πάνω από 145,8 εκατ. ευρώ για τακτικά επιδόματα ανεργίας στις πληρωμές Φεβρουαρίου
- Υπ. Οικονομικών: Διαχειρίσιμες οι επιπτώσεις αλλά θα εξαρτηθούν από τη διάρκεια της κρίσης στη Μ. Ανατολή
- Στέλεχος της τουρκικής αντιπολίτευσης ζητά από την Άγκυρα να λάβει μέτρα για την αεράμυνα των κατεχόμενων









