Ειδικότερα, οι βιοχημικές εξετάσεις που προβλέπονται στο πρόγραμμα αυτό είναι: γενική αίματος, χοληστερίνη, τριγλυκερίδια, HDL, LDL, Non-HDL, σάκχαρο αίματος, Lpa.
Ωστόσο, στο σχετικό ΦΕΚ προβλέπεται ότι οι ανωτέρω εξετάσεις που αφορούν τους βιοπαθολόγους, θα αμειφθούν με το ασφαλιστικό τιμολόγιο του ΕΟΠΥΥ και όχι με το κρατικό όπως θα γίνει για τις υπόλοιπες εξετάσεις.
«Θεωρούμε ότι αυτό είναι άδικο για τους βιοπαθολόγους και θα πρέπει να είναι ισότιμη η μεταχείριση όλων των ιατρών και κυρίως των εργαστηριακών, οι οποίοι έχουν πληγεί από το claw back», αναφέρει η ανακοίνωση του ΙΣΑ. Υπενθυμίζει ότι στα προηγούμενα προληπτικά προγράμματα για τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας και τον καρκίνο του παχέος εντέρου δεν υπάρχει ουσιαστική συμμετοχή των βιοπαθολόγων.
«Προκειμένου να υπάρχει ισότιμη μεταχείριση του ιατρικού σώματος ζητούμε οι αμοιβές των βιοπαθολογικών εξετάσεων να είναι βάσει του κρατικού τιμολογίου και να ληφθεί μέριμνα για αμοιβή για την αιμοληψία, όπως συνέβη στο πρόγραμμα του τραχήλου της μήτρας για τη λήψη του Pap test», καταλήγει η ανακοίνωση του ΙΣΑ.
ΑΠΕ-ΜΠΕ / photo: freepik
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- J. Cowan: O καμεραμάν που καταγράφει τις στιγμές των αθλητών στον πάγο κάνοντας πατινάζ, vid
- Ο βασιλιάς Κάρολος στην Εβδομάδα Μόδας του Λονδίνου μετά τη σύλληψη του αδελφού του, vid
- Μπουρκίνα Φάσο: Τζιχαντιστική οργάνωση ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση εναντίον δασοφυλάκων
- Κουρτουά: Ο τερματοφύλακας της Ρεάλ έγινε συνιδιοκτήτης με τον Τζόκοβιτς στη γαλλική Λε Μαν
- ΕΛΑΣ: Αυξημένα μέτρα οδικής ασφάλειας για τις Απόκριες και την Καθαρά Δευτέρα
- ΗΠΑ: Η δημοσκόπηση που προκαλεί ενδιαφέρον μετά τις τελευταίες ραγδαίες εξελίξεις με τους «φάκελους Έπσταϊν»
- “Καμπανάκι” από την ESET: 6 στα 10 παιδιά χρησιμοποιούν chatbots AI – Ποιοι είναι οι κίνδυνοι
- Εξαρθρώθηκε μεγάλο κύκλωμα ναρκωτικών στη Ρόδο – Πάνω από 700.000 ευρώ η αξία της κοκαΐνης
- Θεσσαλονίκη: Ελεύθερη με περιοριστικούς όρους 56χρονη που καταγγέλθηκε για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκου
- Γάζα: Η Ινδονησία αναλαμβάνει την υποδιοίκηση της Δύναμης Σταθεροποίησης
ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ
Κάθε μέρα μαζί
ΑΠΟΚΡΙΕΣ
ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ
ΛΟΓΙΣΤΕΣ
ΕΝΑΕΡΙΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ
ΕΚΑΒ
ΤΡΟΦΙΜΑ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ
ΕΜΠΟΡΙΟ
ΚΟΥΝΟΥΠΙΑ









