Ειδικότερα, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, όπως προέκυψε από την έρευνα της Κοινής Επιχειρησιακής Ομάδας των Αρχών Επιβολής του Νόμου των συμμετεχόντων χωρών, τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης διέμεναν σε διάφορες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως Γαλλία, Πολωνία, Ιταλία, Βέλγιο, Γερμανία, Βουλγαρία, Λετονία, Λιθουανία, Ολλανδία και Ελλάδα.
Μάλιστα, το αρχηγικό μέλος προέκυψε ότι είναι Έλληνας υπήκοος και διέμενε σε γειτονική χώρα απ’ όπου συντόνιζε τη δράση της οργάνωσης.
Για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των μελών της οργάνωσης, εκδόθηκε από τις γαλλικές αρχές Ευρωπαϊκή Εντολή Έρευνας, στο πλαίσιο της οποίας πραγματοποιήθηκε η κοινή επιχειρησιακή δράση.
Στην Ελλάδα οι έρευνες πραγματοποιήθηκαν από τη Διεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και συγκεκριμένα από την Υποδιεύθυνση Καταπολέμησης Διακίνησης Και Εμπορίας Ανθρώπων και Αγαθών και το αντίστοιχο Τμήμα της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος.
Κατά τη συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, συνελήφθησαν, σε εκτέλεση σχετικών ευρωπαϊκών ενταλμάτων, χθες, σε Αττική και Θεσσαλονίκη, 3 Έλληνες, ως μέλη της διεθνικής εγκληματικής οργάνωσης.
Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε πέντε σπίτια και γραφείο επιχείρησης, σε περιοχές της Θεσσαλονίκης και της Αττικής (Νίκαια, Ασπρόπυργο, Άλιμο και Καλλιθέα), βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
- συσκευές κινητής τηλεφωνίας,
- ηλεκτρονικές συσκευές,
- χειρόγραφες σημειώσεις,
- ψηφιακά δεδομένα που εξήχθησαν με τη συνδρομή της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών,
- αποθηκευτικά μέσα και
- το χρηματικό ποσό των 4.505 ευρώ. Ο συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον αρμόδιο εισαγγελέα Εφετών.
ΑΠΕ-ΜΠΕ / photo: pixabay
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ιράν: Εως 15 πλοία την ημέρα θα περνούν από τα Στενά του Ορμούζ
- Θεσσαλονίκη: Στο αυτόφωρο ο 20χρονος που συνελήφθη για εμπλοκή σε οπαδικό επεισόδιο
- Αντιδράσεις για τις αλλαγές στο καθεστώς των προσωπικών γιατρών: «Αδικαιολόγητοι περιορισμοί»
- Η Μόσχα παρέδωσε στο Κίεβο τις σορούς 1.000 Ουκρανών στρατιωτών με αντάλλαγμα τα λείψανα 41 Ρώσων
- «Αιώνιο Σκότος»: Έτσι ονόμασαν οι Ισραηλινοί τις νέες σφοδρές επιθέσεις στον Λίβανο, vid
- ΥΠΕΞ σε Τουρκία: «Η μουσουλμανική μειονότητα είναι θρησκευτική μειονότητα και αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει»
- «Κρύος ιδρώτας» στη Βρετανία με ρωσικά υποβρύχια: «Δεν θα πάρουμε τα μάτια μας από τον Πούτιν»
- Λαζαρίδης: Το ΠΑΣΟΚ και τα υπόλοιπα κόμματα επέλεξαν να πουν «όχι» στη στήριξη των κτηνοτρόφων που πλήττονται από τον αφθώδη πυρετό
- Σοκ σε επίδειξη με φλόγες στην Κίνα: Χορεύτρια παραλίγο να καεί ζωντανή – BINTEO
- Άκης Σκέρτσος: Για 3η συνεχόμενη χρονιά η Ελλάδα στον διεθνή δείκτη δημοκρατίας του περιοδικού Economist









