Η όλη υπόθεση αφορά έρευνες για ενδεχόμενη παραπλανητική διαφήμιση, σχετικά με πωλήσεις του παραδοσιακού ιταλικού γλυκού “Παντόρο” και πασχαλινών αυγών, το 2021 και το 2022.
Οι συνήγοροι υπεράσπισης της ινφλουένσερ έκαναν γνωστό ότι “η Κιάρα Φεράνι έχει εμπιστοσύνη στην δικαιοσύνη και στο ότι η αθωότητά της θα προκύψει με σαφήνεια, το γρηγορότερο δυνατόν”.
Σύμφωνα με την εισαγγελία του Μιλάνου, όμως, από τις έρευνες προέκυψε ότι “υπήρχε σειρά παραπλανητικών, διαφημιστικών μηνυμάτων με στόχο να προκληθεί σύγχυση στους καταναλωτές, ανάμεσα σε αγορά προϊόντων και σε πρωτοβουλίες φιλανθρωπικού χαρακτήρα”.
Η εφημερίδα Corriere della Sera γράφει οτι τα κέρδη που εξασφαλίσθηκαν με αυτό τον τρόπο, φέρονται να αγγίζουν τα 2,2 εκατομμύρια ευρώ.
Θ. Ανδρεάδη – Συγγελάκη – ΑΠΕ-ΜΠΕ / photo: freepik
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Σ. Ζαχαράκη για τον θάνατο της 13χρονης σε σχολείο στον Πειραιά: “Όταν χάνεται ένα παιδί, τα λόγια γίνονται φτωχά”
- Σέρρες: Μεγάλη κινητοποίηση για εντοπισμό ηλικιωμένου – 85χρονος εξαφανίστηκε από το Καλόκαστρο
- Volvo Island στις ΗΠΑ: Πώς ένα IX είναι ακινητοποιημένο στη μέση μιας τεχνητής λίμνης εδώ και 13 χρόνια, vid
- Απροσδόκητη “εμφάνιση” του Πάπα στο rave πάρτι ιερέα-DJ σε καθεδρικό ναό στη Σλοβακία, vid
- Ώρα να το πάρουν απόφαση οι Ευρωπαίοι για την Ουκρανία! Ειδάλλως παραμονεύουν «άγριες» καταστάσεις
- Γερμανία: Η συμβουλή ηγέτη της Αριστεράς στους νέους: Θέλετε να αποφύγετε το στρατό; Καπνίστε μαριχουάνα
- Ο Ζελένσκι δήλωσε ότι συζήτησε με τον ΓΓ του ΝΑΤΟ τις “διαθέσιμες διπλωματικές επιλογές”
- Θριάμβευσαν οι σύλλογοι του Ρεθύμνου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ζίου Ζίτσου, στην Ταϊλάνδη
- Βραζιλιάνοι επιστήμονες ανακάλυψαν ίχνη δεινοσαύρων στο τροπικό δάσος του Αμαζονίου, vid
- Τραγωδία στη Σαλαμίνα: Νεκρός οδηγός ΙΧ που έπεσε στη θάλασσα στα Παλούκια









