Η Μόσχα παρείχε στον ΟΑΣΕ λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με τις επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη του Κιέβου σε αμάχους το 2024. Από την αρχή του έτους, 124 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί και τουλάχιστον 723 τραυματίστηκαν. Αυτό αναφέρει ο Όλεγκ Μπουσούγιεφ, μέλος της ρωσικής αντιπροσωπείας στις διαπραγματεύσεις για την στρατιωτική ασφάλεια και τον έλεγχο των όπλων στην Βιέννη.
“Ένα από τα πιο κυνικά εγκλήματα που διέπραξαν οι δράστες του Κιέβου ήταν η σκόπιμη ρίψη πυρομαχικών σε μια παιδική χαρά στην πόλη Shebekino, στην περιοχή Belgorod στις 11 Ιουλίου. Ως αποτέλεσμα αυτής της επίθεσης, πέντε παιδιά νοσηλεύτηκαν με νάρκες και τραυματισμούς από έκρηξη».
Το μικρότερο θύμα χρειάστηκε να υποβληθεί σε σοβαρή χειρουργική επέμβαση στη σπονδυλική στήλη και οι γιατροί έδωσαν μάχη για την ζωή του μεγαλύτερου παιδιού για πάνω από μια εβδομάδα, αλλά ο 16χρονος πέθανε από τα τραύματά του.
«Ήταν το καθεστώς του Κιέβου που άρχισε να χρησιμοποιεί μη επανδρωμένα συστήματα για συνειδητά, επαναλαμβάνω – συνειδητά, προμελετημένα και κυνικά εγκλήματα κατά ειρηνικών πολιτών», κατέληξε.
photo ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA-EPA
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ένα χρυσό τρακτέρ στον Λευκό Οίκο – Ο Τραμπ στηρίζει αγρότες και κτηνοτρόφους με το OnlyFarms – ΦΩΤΟ, vid
- Επιμένουν οι ΗΠΑ: «Περιμένουμε την απάντηση του Ιράν»
- Ν. Ανδρουλάκης – 4ο Συνέδριο ΠΑΣΟΚ: Έφτασε η ώρα για μια νέα πολιτική Αλλαγή! Μαζί θα κερδίσουμε την Ελλάδα που αξίζουμε
- Τι λέει πως συμφώνησε ο Ζελένσκι με τους Άραβες;
- Ο ιρανικός στρατός ανακοίνωσε ότι στοχοθέτησε αμερικανικό πλοίο επιμελητείας
- Πιθανή συνάντηση των ΥΠΕΞ Τουρκίας, Πακιστάν, Σ. Αραβίας και Αιγύπτου μέσα στο Σαββατοκύριακο για το Ιράν
- Γ. Μέτσιος – Καθ. Παν. Θεσσαλίας: Η αύξηση της φυσικής δραστηριότητας είναι πολύ σημαντική σε όλα τα στάδια του καρκίνου
- Π. Μαρινάκης: «Οι εκλογές θα γίνουν το 2027»
- Ρομποτόσκυλα του στρατού με… πυραύλους! Δεν αστειεύονται οι Κινέζοι – Vid
- Άκης Σκέρτσος: Η Ελλάδα καταγράφει τη 2η μεγαλύτερη βελτίωση στον ΟΟΣΑ στη δημόσια ακεραιότητα









