Οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις υποφέρουν από λιποταξία και ανυπακοή, ειδικά μεταξύ των νεοσύλλεκτων, μετέδωσε το CNN την Κυριακή, επικαλούμενο τον ουκρανικό στρατό, προσθέτοντας ότι εάν ένας στρατιώτης επιβιώσει μία φορά στην πρώτη γραμμή, μπορεί να μην επιστρέψει ποτέ ξανά σε αυτές.
«Δεν φεύγουν όλοι οι νεοσύλλεκτοι στρατιώτες από τις θέσεις τους, αλλά η πλειοψηφία. Όταν έρχονται νέοι εδώ, βλέπουν πόσο δύσκολο είναι. Βλέπουν πολλά εχθρικά drones, πυροβολικό και όλμους.
Πηγαίνουν στις θέσεις της πρώτης γραμμής μια φορά και αν επιβιώσουν , δεν επιστρέφουν ποτέ είτε εγκαταλείπουν τις θέσεις τους, είτε αρνούνται να πάνε στη μάχη είτε προσπαθούν να βρουν έναν τρόπο να εγκαταλείψουν τον στρατό», είπε στο CNN ένας διοικητής μονάδας, ο οποίος αυτή τη στιγμή συμμετέχει σε μάχες στην περιοχή του Krasnoarmeysk (Pokrovsk), που θεωρούνται οι σκληρότερες των τελευταίων μηνών.
Πολλοί διοικητές δεν αναφέρουν στους ανωτέρους τους την λιποταξία, καθώς αναμένουν από τους στρατιώτες να επιστρέψουν οικειοθελώς.
Οι ίδιοι οι διοικητές προσπαθούν συχνά να εγκαταλείψουν τη γραμμή του μετώπου, κάτι που συνήθως προκαλείται από διαφωνίες με την ηγεσία των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων, επιβεβαίωσαν αρκετοί Ουκρανοί στρατιώτες στο CNN.
Οι Ουκρανοί στρατιώτες διαμαρτύρονται επίσης για κακή επικοινωνία μεταξύ των στρατιωτικών μονάδων, ανέφερε το αμερικανικό μέσο, επικαλούμενο έξι Ουκρανούς διοικητές και αξιωματικούς.
Ο στρατιωτικός νόμος εισήχθη στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου 2022 και την επόμενη ημέρα ο πρόεδρος της Ουκρανίας Volodymyr Zelensky υπέγραψε διάταγμα για γενική επιστράτευση.
Οι Ουκρανοί άνδρες ηλικίας 18 έως 60 ετών απαγορεύεται να εγκαταλείψουν τη χώρα κατά τη διάρκεια του στρατιωτικού νόμου. Η διαφυγή της στρατιωτικής θητείας κατά τη διάρκεια της επιστράτευσης στη χώρα τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι πέντε ετών.
ΑΠΕΜΠΕ-EPA-Press service of the 24 Mechanized brigade photo
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Θεσσαλονίκη: Κακουργηματική δίωξη στους 2 μασέρ μετά από την καταγγελία 19χρονου πελάτη
- Χιλιάδες σπίτια χωρίς ρεύμα στη Σλοβενία εξαιτίας ισχυρότατων καταιγίδων και ανέμων
- Αθώα λόγω αμφιβολιών η 77χρονη που κατηγορείτο ότι χτύπησε τον 82χρονο σύζυγό της στη Θεσσαλονίκη
- Ποιούς χαρακτήρισε ο Τραμπ «τρομοκράτες» μιλώντας σε αγρότες και κτηνοτρόφους (video)
- Ανησυχητικά στοιχεία: Αυξήθηκαν οι κλήσεις στη γραμμή SOS 1056 για παιδιά που κάνουν χρήση ναρκωτικών
- Δ. Κουτσούμπας: Καμιά εμπλοκή, καμιά συμμετοχή στον πόλεμο – Εδώ και τώρα μέτρα για ανακούφιση του λαϊκού εισοδήματος
- Ούτε οι μεγάλες χαλυβουργίες του Ιράν γλίτωσαν από τους βομβαρδισμούς – Τι μεταδίδουν ιρανικά ΜΜΕ (BINTEO)
- Τα βρήκε «μπαστούνια» ο Τραμπ με την προσφώνηση ελληνικών ονομάτων (BINTEO)
- Το Ισραήλ επιβεβαίωσε ότι βομβάρδισε τον ιρανικό πυρηνικό αντιδραστήρα βαρέος ύδατος Αράκ
- Κ. Πιερρακάκης: Στοχευμένα και προσωρινά μέτρα για πολίτες και επιχειρήσεις που πλήττει η σύγκρουση στη Μ. Ανατολή









